Augustin Lazar nu pleaca! Anunt transant al presedintelui, Tudorel Toader si coalitia sunt spulberati: „Infractorii incearca sa acapareze justitia”

politica

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat, marti, ca nu va lua nicio decizie in cazul revocarii lui Augustin Lazar pana cand judecatorii nu vor da o hotarare in acest sens. El a lansat un atac extrem de dur la adresa lui Tudorel Toader si a coalitiei de guvernare.

Intrebat despre propunerile de numire a Adinei Florea ca sefa a DNA si de revocare a lui Augustin Lazar, Iohannis a avut un mesaj taios la adresa coalitiei guvernamentale.

„Am o opinie si o voi face cunoscuta la momentul potrivit, dar astazi inca nu m-as referi la aceste spete. Insa in ansamblu se contureaza un comportament sau o abordare a acestui ministru al Justitiei, abordare pe care as clasifica-o ca fiind pe langa lege. In privinta propunerilor si de numire si de revocare.

Intre timp nu mai am doar dubii, ma indrept usor, usor-usor spre certitudini. Cel putin in ce priveste revocarea procurorului general e un demers aiuritor al acestui ministru. Povesti, manipulari publice. Penibila faza. Suntem in situatia in care momentan s-a inceput un demers judiciar. Pot sa va spun de pe acum, sa nu fie speculatii. Pana cand judecatorii nu vor da un verdict final nu am de gand sa fac nimic in aceasta chestiune. Despre speta revocarii am mai vorbit. Procurul general Lazar a facut si face o treaba buna. Mi se pare total gresita solicitarea de revocare. Gresita din punct de vedere politic, iar din punct de vedere legal, voi scrie atunci cand va fi situatia de asa natura.

Ne aflam intr-o zona in care infractorii incearca sa acapareze justitia”, a declarat, marti, Iohannis.

Augustin Lazar a atacat in instanta raportul de evaluare facut de ministrul Justitiei, Tudorel Toader, si cere suspendarea procedurii de revocare din functia de procuror general.

Procurorul general a depus, vineri, la Curtea de Apel Alba Iulia o cerere de suspendare a procedurii de revocare declansata de ministrul Justitiei. De asemenea, tot vineri, procurorul general a depus la Ministerul Justitiei o plangere prealabila impotriva actului administrativ reprezentat de raportul de revocare al ministrului Tudorel Toader.

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: