Augustin Lazar nu se lasa. Procurorul general, intalnire care ii va da cosmaruri lui Sebastian Ghita

news

Procurorul general al Romaniei, Augustin Lazar, s-a intalnit vineri cu Vladimir Rebic, director al Politiei din Serbia, printre temele abordate fiind si cooperarea judiciara romano-sarba in cazurile de criminalitate transfrontaliera.

Potrivit unui comunicat al Parchetului General, in cadrul discutiilor a fost evocata cooperarea judiciara romano-sarba in cazurile de criminalitate transfrontaliera, precum si in cazul infractiunilor care afecteaza patrimoniul cultural national, fiind subliniata cooperarea excelenta intre structurile de politie nationale cat si intre parchete.

Desi nu se mentioneaza in comunicatul oficial, cel mai probabil intalnirea a avut legatura cu extradarea lui Sebastian Ghita in Romania.

Din delegatia sarba au mai facut parte Dejan Zivaljevic, sef serviciu din cadrul Politiei din Serbia, si Svetlana Puljezevic Joksic, coordonator al Serviciului de cooperare internationala si integrare europeana.

Din partea Ministerului Public, la intrevedere au participat Cristian Lazar, procuror sef adjunct al Sectiei de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, si Nadina Spinu, procuror la Serviciul de cooperare judiciara internationala, relatii internationale si programe.

Totodata, delegatia Serbiei a fost insotita de chestorul principal de politie Bogdan Despescu, inspector general al Politiei Romane.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Comentarii: