AUR ameninta cu „boicotarea” alegerilor locale: „Suntem dispusi sa facem gesturi extreme, dar democratice”

politica

Banner Simion

Presedintele AUR, George Simion, a declarat marti, la Parlament, ca formatiunea ia in calcul si va propune si altor forte politice, sa boicoteze alegerile locale, daca proiectul AUR privind doua tururi de scrutin la alegerile locale nu este adoptat de Parlament. ”Suntem dispusi sa facem gesturi extreme, dar democratice, pentru a ne manifesta dezaprobarea”, a mai spus Simion.

”Statul este capturat avand in vedere ca proiectul de lege depus de AUR si anuntat de doamna secretar al Camerei, Geanina Serban, nu are sanse de a fi adoptat in aceasta legislatura in care Consilii Judetene, primarii, justitie, servicii de informatii, CCR, Avocatul Poporului, toate sunt sub controlul partidului comasat, luam in calcul si vom propune si altor forte politice, sa boicotam alegerile locale, intr-o forma sau alta. Pentru ca, fara alegeri in doua tururi, de fapt, nu exista sperante la a castiga democratic o primarie, avand in vedere felul in care, de la Alfred Simonis, la toti ceilalti baroni PSD, primarii sunt cumparati la bucata”, a spus George Simion intr-o conferinta de presa.

Presedintele AUR a precizat ca ”nu traim intr-o democratie in momentul acesta”.

”Suntem dispusi sa facem gesturi extreme, dar democratice, pentru a ne manifesta dezaprobarea. Chiar asa, sa avem o legislatie electorala si sa nu se tina cont nici de Comisia de la Venetia nici de orice alta norma de bun simt? S-ar putea sa ajungem sa boicotam alegerile ilegale si neconstitutionale din 9 iunie”, a mai spus George Simion, citat de news.ro.

El a mai afirmat ca in plenul comun de marti le este refuzat iar sa aiba un om in comisia de control asupra SRI.

”Nu mai avem din luna noiembrie., de mai multe ori am fost refuzati de domnul Simonis. Am venit cu o alta propunere, domnul Badiu”, a spus liderul AUR, precizand ca raspunsul primit a fost ca fac prea multe propuneri si nu pot accepta acest lucru.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: