AUR exclude sustinerea lui Rafila pentru functia de premier: „Rafila a fost implicat in distrugerea Institutului Cantacuzino!”

politica

Presedintele AUR, George Simion, a declarat luni seara ca este exclus sa il sustin ape Alexandru Rafila pentru functia de prim-ministru. Marcel Ciolacu a anuntat, dupa demisia lui Orban, ca il propune pe Alexandru Rafila pentru pozitia de premier.

„Oamenii astia au mai fost la conducerea Romanie, au aratat ce pot. Nu pot! Cum sa votam noi, AUR, cu un om ca Rafila care a fost implicat in distrugerea Institutului Cantacuzino! In actuala criza ne-ar fi prins extraordinar de bine. Nu putem face asta!”, a declarat Simion intr-un interviu pentru Newsweek Romania.

Marcel Ciolacu a anuntat, dupa demisia lui Orban, ca il va propune pe Rafila pentru fucntia de premier.

„Am vorbit cu colegii mei, avem o propunere de premier si anume Alexandru Rafila”, a declarat Marcel Ciolacu la Digi24.

Alexandru Rafila a declarat anterior ca este onorat ca a fost pus de PSD pe lista propunerilor pentru functia de premier.

„Sunt onorat, dar e o propunere care trebuie sa fie foarte bine cantarita din punct de vedere al responsabilitatilor, pentru ca nu nominalizarea e importanta, ci gestionarea corespunzatoare a acestei tari. (…) Stiti bine ca PNL si USR au spus ca nu vor face alianta cu PSD. Ramane de vazut daca se confirma. (…) Situatia politica, ca urmare a evolutiei in economie si problemelor din societate, va duce la o reasezare pe scena politica iar PSD sa fie invitat intr-o coalitie care sa poata sa gestioneze problemele din sanatate, social si economic. (…) Considera ca guvernul a esuat in gestionarea crizei in ultima luna si jumatate. Scopul electoral a venit in contradictie cu scopul de sanatate publica. Am ajuns sa nu mai controlam pandemia pentru ca spitalele sunt depasite, ATI la limita si nu se pot face noi internari”, a declarat Alexandru Rafila pentru Digi24.

Mai mult despre: ,

Comentarii: