AUR ii apara inversunat pe PSD-istii din fruntea TVR si SRR: „Maine vor sa demita conducerea Radioului si Televiziunii publice pentru a instala haosul”

politica

Deputatul AUR George Simion considera ca partidele aflate la guvernare doresc demiterea conducerilor Radioului si Televiziunii publice pentru a „politiza” si „instala haosul” in aceste institutii.

„Comisiile de cultura reunite au fost convocate maine, la ora 12,00, ca sa demita conducerea Radioului si Televiziunii publice (…) pentru a politiza si a instala haosul si in domeniul Radioului si Televiziunii publice. Vor demite actuala conducere si vor instala un interimat care, ca toate interimatele, dauneaza. Nu s-au inteles inca cine va conduce TVR-ul, dar se grabesc sa preia si aceasta parghie de putere, cum o vad ei. Nu asta s-a promis in campania electorala. Cei de la USR si cei de la UDMR spuneau ca anumite institutii ale statului nu trebuie politizate, insa noi simtim ca s-a politizat totul, au mai ramas TVR-ul, Radioul public, Avocatul Poporului si cam atat”, a declarat Simion, copresedinte AUR, miercuri, intr-o conferinta de presa.

El a afirmat ca nu este normal ca AUR sa fie „atacat” in mai multe judete de prefectii „politizati”, care sunt „marionetele” in spatele carora se afla Palatele Victoria si Cotroceni.

„Nu este normal ca prefectii politizati sa ne atace in mai multe judete, asa cum o face de altfel tot Guvernul. Prefectul numit de PLUS, domnul Alin Stoica, a atacat vadit AUR pentru actiunile de protest de saptamana trecuta, dar banuiesc ca este normal atat timp cat facem opozitie reala la regimul Iohannis (…). Sistemul construit dupa 1989 se clatina si in spatele acestor domni se afla Palatele Victoria si Cotroceni, care dispun atacarea noastra prin marionete. Nu suntem intimidati de a lor tirada, vom continua”, a adaugat Simion.

Marti, Coalitia de guvernare a decis ca in aceasta saptamana sa fie respinse rapoartele de activitate ale TVR si SRR in Comisiile reunite de cultura ale Parlamentului, conform unor surse politice.

TVR este condusa de Doina Gradea, instalata de Liviu Dragnea, iar in fruntea SRR se afla Georgica Severin, fost senator PSD.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: