AUR ii sufla lui Ciolacu motiunea de cenzura. Simion anunta ca strange semnaturi pentru ca motiunea sa fie depusa acum, nu dupa congresul PNL

politica

Liderul deputatilor AUR George Simion a anuntat ca Biroul National au partidului impreuna cu grupurile parlamentare ale formatiunii au decis initierea unei motiuni de cenzura impotriva Executivului, iar strangerea de semnaturi va fi facuta la plenul reunit de miercuri dupa-amiaza. PSD a anuntat ca nu vrea ca motiunea sa fie acum, ci intr-un viitor incert, cand vor avea stranse toate semnaturile necesare pentru ca motiunea sa treaca.

„Vrem sa anuntam romanii despre decizia pe care Alianta pentru Unirea Romanilor, la nivel de conducere, de Biroul National si la nivelul celor doua grupuri parlamentare din Senat si din Camera Deputatilor au luat-o pentru depunerea unei motiuni de cenzura impotriva Guvernului Citu.

Acum, in primele zile ale sesiunii parlamentare, am initiat acest dialoguri cu parlamentari din toate partidele politice si consideram ca trebuie ca Guvernul Citu sa paraseasca cat mai repede Palatul Victoria pentru ca e un pericol la adresa romanilor. Vine iarna, o perioada in care se anunta facturi duble, daca nu triple la energie, la gaz, la curent. Nu putem sa lasam acest Guvern responsabil pentru procesul de liberalizare a pietei energiei necontrolata. Nu putem sa lasam Guvernul Citu sa conduca in continuare si sa isi bata joc de vietilor romanilor”, a explicat George Simion, miercuri la Parlament.

El a adaugat ca AUR nu mai poate astepta sa fie alese noile conduceri in PNL si USR PLUS si este optimist ca motiunea de cenzura va strange numarul necesar de semnaturi si va fi adoptata pentru ca Guvernul sa cada.

„Motiunea noastra se cheama – Demiterea Guvernului Citu, singura sansa a Romaniei de a trai. Vom incepe astazi strangerea de semnaturi la sesiunea comuna a Camerei Deputatilor si Senatului. Vedem ca din pricina luptei pentru putere din PNL si USR PLUS sunt diferite divergente. Nu vrem sa asteptam pana pe 25 septembrie sau 5 octombrie cand isi vor lamuri care grupare este mai puternica in interiorul acestor partide. Credem ca este de datoria noastra sa scutim romanii de guvernul Citu cat mai repede. Textul intermediar al motiunii are 18 pagini pana acum in care am cuprins multe din motivele, sunt sute de motive pentru care Guvernul Citu trebuie sa plece”, a a mai spus Simion.

Parlamentarii PSD vor depune motiune de cenzura doar cand vor avea cele 234 de voturi necesare, a decis, luni, Consiliul Politic National al formatiunii, a anuntat liderul partidului, Marcel Ciolacu. In urma cu doar cateva zile, Ciolacu anunta ca PSD va depune motiunea la inceputul sesiunii parlamentare, inainte de congresul PNL.

„De fapt si de drept, domnul prim-ministru Citu ar fi trebuit sa fie plecat de cel putin o saptamana din fruntea Guvernului Romaniei, ori prin demisie, cum ar fi facut orice om responsabil de stat (…), ori sa i se ceara demisia, in cazul in care nu ai responsabilitatea de a-ti da demisia, de catre cel care l-a sustinut prim-ministru al Romaniei, de catre cel care si-a dorit aceasta coalitie a pierzatorilor, domnul Klaus Iohannis. Motivele principale sunt explozia preturilor, gestionarea dezastruoasa a campaniei de vaccinare, iarasi valul 4 ne-a prins nepregatiti si pe de alta parte faptul ca avem un prim-ministru penal, condamnat si tepar dovedit in urma documentelor pe care le-am vazut cu totii. Din punctul nostru de vedere s-a ajuns mult prea departe.

(…) Am decis in unanimitate de voturi astazi, in cadrul Consiliului Politic National, ca vom depune motiune de cenzura in momentul in care vom avea cele 234 de voturi necesare sa treaca aceasta motiune. In acest moment, partea de opozitie a Parlamentului are 204 voturi”, a declarat Marcel Ciolacu la finalul sedintei.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: