news

AUR-istii si interlopii l-au hartuit, insa acum Timisoara este in scenariul verde. Dominic Fritz: „Este rezultatul unor luni de sacrificii pentru noi toti”

Primarul Dominic Fritz a transmis, duminica, un mesaj in care afirma ca odata cu intrarea Timisoarei in scenariul verde, dupa scaderea incidentei de infectare cu SARS-CoV-2 sub 1,5 la mie, a sosit timpul reconstructiei.

„Timisoara este de azi in scenariul verde, dupa ce rata de infectare cu SARS-CoV-2 a scazut sub 1,5 la mia de locuitori. Este rezultatul unor luni de sacrificii pentru noi toti, dar pe care, pana la urma, le-am facut pentru a salva vieti. Am pierdut in aceste luni si oameni dragi noua, de care ne vom aminti mereu.

A venit insa timpul sa aratam ca timisorenii si spiritul acestui oras nu pot fi infrante. Este momentul sa fim uniti si sa reconstruim. De azi putem reveni la spectacole, in cinematografe, in restaurante, in limita unei capacitati de 50%. De azi, treptat, ne reluam vietile pe care le aveam inainte de aceasta boala. Lupta cu aceasta pandemie nu s-a terminat, dar zi cu zi, vaccin cu vaccin, vom reveni la normalitatea pe care noi toti o vrem”, arata Dominic Fritz, intr-o postare pe facebook.

Presedintele Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta (CJSU) Timis, prefectul Zoltan Nemeth, a anuntat, sambata, ca municipiul Timisoara a ajuns in scenariul verde, avand raportata o rata de infectare COVID-19 de 1,40 la mia de locuitori.

„Scaderea raportata coincide cu expirarea perioadei de 14 zile, la care urmau sa fie reevaluate masurile pe Timisoara, iar cu aceasta ocazie, municipiul Timisoara iese de pe anexele cu restrictii suplimentare, fiind aplicabile restrictiile generale aplicabile din HG nr. 432/2021”, a declarat prefectul Zoltan Nemeth.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Razboi hibrid. Rusia a alimentat tensiunile din Noua Caledonie, Franta si-a trimis acolo trupele de elita – Video

Parisul a trimis unitati de elita in Noua Caledonie pentru a recupera drumul de la…

9 minute ago

Flota ruseasca a Marii Negre, lovita din nou. Ucrainenii au distrus dragorul „Kovrovets”

Inca o nava a Flotei Marii Negre a Federatiei Ruse a fost atacata, relateaza site-ul…

31 de minute ago

Rusia tine sa dea lectii de umanitate Parisului: „Franta sa se abtina de la utilizarea fortei impotriva protestatarilor din Noua Caledonie”

Rusia cere Frantei sa se abtina de la utilizarea fortei impotriva protestatarilor din Noua Caledonie…

O oră ago

Diana Sosoaca, „activata” international impotriva „vestului colectiv”: „Pe aici nu se trece!”

Dupa o „vizita speciala” in Serbia, senatoarea de Iasi, Diana Sosoaca a trimis o scrisoare…

O oră ago

Tentativa de lovitura de stat in Congo. Armata: „Actiunea a fost inabusita in fasa”

Armata congoleza afirma ca a "dejucat o lovitura de stat" duminica dimineata devreme si a…

2 ore ago