AUR-istul Dan Tanasa, prins pe strada de protestatarul „Ceausescu”. Deputatul a sunat la 112: „Sunt agresat”

politica

Deputatul AUR Dan Tanasa a sunat, marti, la 112 pentru a chema Politia dupa ce a fost abordat pe strada de protestatarul Marian Morosanu „Ceausescu”. 

Protestatarul i-a reprosat comportamentul golanesc din Parlament si faptul ca AUR a bagat in Parlament „doi criminali din 1989”, Franscisc Toba si Nicolae Roman.

„Cum puteti sa vorbiti asa, ca reprezentati o tara? Confundati Parlamentul cu un maidan, mai ales ca aveti doi criminali in partid. Cum va simtiti dupa ce i-ati bagat in Parlament pe criminalii Francisc Toba si Nicolae Roman? Aveti colegi criminali din ’89, ma dpare pe mine ca victima. Nu puteti sa-i aruncati afara? Aparati crimnalii, domnule deputat, avem 1.200 de morti, nu pot uita”, i-a reprosat protestatarul lui Dan Tanasa.

Plenul Camerei Deputatilor a respins marti, in sedinta secreta, contestatia depusa de deputatul AUR Dan Tanasa, privind aplicarea unei sanctiuni disciplinare asupra sa.

Five YouTube Stars Still Popular After More Than A Decade
Tanasa a declarat, dupa sedinta, ca sanctionarea lui este „cea mai mare realizare a acestei coalitii”, mentionand ca si-a cerut scuze cu privire la comportamentul sau.

„Din pacate, asistam in acest moment la prima mare realizare a acestei coalitii de guvernare, sanctionarea lui Dan Tanasa. Eu astazi am comunicat colegilor parlamentari faptul ca imi cer scuze cu privire la comportamentul meu de la acea data. In acelasi timp, sanctiunea care mi-a fost aplicata mie nu doar ca a fost aplicata concret neregulamentar, cu incalcarea regulamentului Camerei Deputatilor, dar este si una disproportionata, care, in opinia mea, trateaza caracterul, acest stil bolsevic in care actuala coalitie actioneaza impotriva celor care nu sunt in actuala coalitie de guvernare in acest moment.

Inteleg, trebuia sa se aplice o sanctiune, insa era bine daca sanctiunea era aplicata si regulamentar si aplicata proportional cu cele intamplate. Exista in regulament mai multe nivele de sanctiuni. Eram multumit daca se respecta procedura Camerei Deputatilor, regulamentul Camerei si, mai mult decat atat, felul in care s-a desfasurat sedinta Comisiei juridice lasa totul la interpretarea membrilor Comisiei”, a precizat Tanasa, citat de Agerpres.

Biroul permanent al Camerei Deputatilor a decis miercuri ca pe parcursul sedintei secrete va fi restrictionat accesul presei in sala plenului, precum si accesul altor persoane, in afara de deputati si personalul din cadrul secretariatului general. Sedinta va fi inregistrata prin mijloace audio-video si nu va putea fi transmisa altor persoane sau institutii. Votul asupra contestatiei lui Dan Tanasa va fi secret, cu buletine. In cazul in care plenul va admite aceasta contestatie, sanctiunea va fi anulata prin hotarare a Camerei.

Biroul permanent al Camerei Deputatilor a luat act pe 26 aprilie de o contestatie depusa de Dan Tanasa privind aplicarea unei sanctiuni disciplinare – decizie adoptata de Biroul permanent la data de 7 aprilie, in urma primirii raportului asupra sesizarii depuse de deputatii USR PLUS Ionut Mosteanu si Silviu Dehelean, prin care Comisia juridica a Camerei a hotarat sanctionarea cu avertisment scris a deputatului Dan Tanasa.

Deputatul AUR sustine, in documentul depus la Biroul permanent, ca atat raportul in baza caruia a fost adoptata decizia, precum si intreaga procedura „au fost viciate”, argumentand, printre altele, ca a fost incalcat caracterul secret al sedintei, cu lipsa procedurii prealabile de stabilire a gravitatii abaterii, asa cum prevede Regulamentul Camerei Deputatilor, modul in care a avut loc procedura de vot, precum si cu faptul ca raportul „este rezultatul arbitrariului si subiectivismului”.

Biroul permanent a aprobat pe 7 aprilie sanctionarea lui Tanasa cu avertisment scris, dupa ce acesta a adresat cuvinte si expresii „care contravin demnitatii si onoarei functiei de deputat” unor colegi din Parlament.

Anterior, deputatii USR PLUS Ionut Mosteanu si Silviu Dehelean au depus o sesizare impotriva lui Dan Tanasa, iar Comisia juridica a decis ca comportamentul acestuia din urma este incadrat in categoria abateri disciplinare si a propus aplicarea sanctiunii cu avertisment scris. Aceasta este cea mai grava sanctiune prevazuta de Regulament si de Statutul deputatilor si senatorilor.

Deputatii juristi au luat aceasta decizie dupa ce au analizat sesizarea depusa de Mosteanu si Dehelean impotriva lui Tanasa cu privire la „comportamentul grobian si limbajul vulgar” al acestuia, dupa sedinta de plen din 24 martie.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: