AUR nu vrea niciun refugiat afgan in Romania: „Iohannis si Citu sa primeasca, fiecare, cate un afgan la ei acasa”

news

Liderii AUR se impotrivesc vehement ca Romania sa primeasca refugiati din Afganistan, indiferent de numar. „Ii invitam pe presedintele Iohannis si pe premierul Florin Citu sa dea un exemplu personal si sa primeasca, fiecare, cate un afgan la ei acasa”, a anuntat AUR, sambata.

„In CSAT urmeaza sa se discute despre acceptarea unor cote de refugiati afgani pe teritoriul Romaniei. Ii invitam pe presedintele Iohannis si pe premierul Florin Citu sa dea un exemplu personal si sa primeasca, fiecare, cate un afgan la ei acasa. In cazul presedintelui Iohannis, 6 afgani”, a anuntat AUR pe pagina oficiala de Facebook.

Prim-ministrul Florin Citu a precizat vineri ca discutiile referitoare la o eventuala cota de refugiati afgani in Romania vor avea loc in Consiliul Suprem de Aparare a Tarii (CSAT) si la nivelul Uniunii Europene.

„Azi dimineata, la Kabul, am mai extras patru persoane: un cetatean roman si alte trei persoane de alta cetatenie. Suntem in contact permanent cu inca 14 persoane care au ajuns la aeroport si vom pregati acum procedura de a-i duce in Islamabad. Am luat legatura cu bursierii afgani care veneau in Romania, cu noua dintre ei s-a luat legatura – erau, parca, 14 toti -, cativa dintre ei si-au exprimat dorinta de a veni in Romania si facem toate demersurile de a-i aduce in Romania. Pentru personalul care a lucrat cu Ministerul Apararii Nationale in Afganistan se fac toate demersurile, acea procedura este in derulare.

In ceea ce priveste o eventuala cota de refugiati in Romania, aceste discutii vor avea loc in primul rand la nivelul Comisiei, al Uniunii Europene si dupa aceea vom discuta si in Romania. Bineinteles, vom discuta si in sedinta de CSAT de saptamana viitoare”, a aratat premierul intr-o declaratie de presa sustinuta la Palatul Victoria.

Presedintele Klaus Iohannis a convocat o sedinta a Consiliului Suprem de Aparare a Tarii pentru miercurea viitoare, 25 august, incepand cu ora 16,00, la Palatul Cotroceni, potrivit unui anunt al Administratiei Prezidentiale. Pe ordinea de zi a sedintei este inclusa situatia de securitate din Afganistan si implicatiile acesteia pentru Romania.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: