AUR o ataca violent si badaranesc pe Maia Sandu chiar cand fortele Rusiei s-au ridicat impotriva ei: „Nu este fecioara. Face parte din gruparea care a delapidat miliarde de euro in ultimii 30 de ani”

politica

George Simion, suspendarea, AUR, Marius Lulea declaratii, Cozmin Gusa

Liderul adevarat al AUR, afaceristul Marius Dorin Lulea, lanseaza un atac violent la adresa Maiei Sandu, despre care ssustine ca „nu este fecioara” si ca face parte din gruparea care a „delapidat miliarde de euro in ultimii 30 de ani”. Lulea a fost acuzat ca are multiple afaceri cu firme din Rusia.

„La Chisinau asistam la un circ ieftin din partea a doua clanuri provenite din partidul comunist. Doua tabere folosesc ilegal institutiile statului pentru a putea obtine cat mai mult din bugetul de stat si din folosirea ilegala a aparatului de stat.

Nu exista putere si opozitie, bine si rau, pro-Romania sau pro-Rusia. Sunt oameni de pe aceeasi parte a baricadei si care au delapidat miliarde de euro in ultimii 30 de ani.

Ce naste din pisica soricei mananca, nu fiti naivi. Nici Maia Sandu nu este fecioara, nici Igor Dodon un nationalist moldovenist. Ei sunt cele doua fete ale aceleasi modene, plimbate in fata alegatorilor pentru a se mima democratia si rotatia partidelor.

La momentul de fata asistam la un spectacol ieftin ca moldovenii sa uite de pandemie, de situatia economica dezastruoasa, de romanii basarabeni alungati de Maia Sandu si Igor Dodon.

Basarabia are nevoie de o schimbare profunda, de oameni noi, de patrioti adevarati cu dragoste fata de Romania intregita. Sigur ca trebuie alegeri anticipate, dar numai pentru ca aparentele tabere sa fie indepartate. Vorbim de oameni care au mai fost acolo si tot prost a fost. Fratilor, nu va mai lasati manipulati de aparatul lor de propaganda”, a sustinut Lulea pe Facebook.

Presedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a acuzat joi „uzurparea puterii de stat” dupa ce majoritatea parlamentara PSRM-Sor a intervenit legislativ pentru a-i revoca mandatul de judecator presedintei Curtii Constitutionale, Domnica Manole.

„Azi am convocat sedinta Consiliului Suprem de Securitate. Am avut un singur subiect pe agenda, si anume actiunile anticonstitutionale care au avut loc astazi in Parlament. Ce s-a intamplat in cladirea de peste drum este foarte grav. Parlamentul nu are dreptul sa scoata din functie judecatorii de la Curtea Constitutionala. Parlamentul a facut o tentativa neconstitutionala de a numi un alt judecator la CC.
Este un atac fara precedent la ordinea constitutionala si la independenta Curtii Constitutionale. In cadrul CSS, am pus in discutie riscul de subminare a ordinii constitutionale.

Am solicitat de la conducatorii organelor de forta – Ministerul Afacerilor Interne, Inspectoratul General de Politie, Inspectoratul National de Patrulare, Armata Nationala – sa nu se lase antrenati in actiuni neconstitutionale si sa nu indeplineasca ordine ilegale.

Am solicitat de la Procuratura Generala sa investigheze actiunile de astazi sub aspectul infractiunii de uzurpare a puterii in stat, precum si faptele participantilor la acest atac asupra ordinii de drept.

Am cerut Serviciului de Informatii si Securitate sa urmareasca actiunile de incercare a subminarii ordinii constitutionale si sa asigure prevenirea destabilizarii situatiei in tara.

Cerem Parlamentului sa se opreasca din aceste derapaje antidemocratice. Cei care comit aceste ilegalitati sunt pasibili de pedeapsa.

Fac apel la comunitatea internationala sa urmareasca situatia din tara noastra si sa ofere tot sprijinul pentru apararea democratiei in fata tentativelor de subminare a institutiilor statului.

Deciziile neconstitutionale votate azi in Parlament reprezinta subminarea ordinii constitutionale si a statului de drept. Niciun atac la independenta Curtii Constitutionale nu va fi tolerat.

Fac apel direct la socialisti – strategia voastra de a arunca tara in haos dupa alegerile prezidentiale trebuie oprita. Cetatenii nu sunt ostaticii unor politicieni cu orgoliul ranit care nu se pot dezlipi de fotolii. Suveranitatea apartine cetatenilor. Fratia penalilor foloseste metode banditesti pentru a prelua controlul asupra institutiilor statului. Nu le vom permite.

Decizia de revocare a unui judecator al Curtii Constitutionale de catre legislativ este ilegala si nula, iar incercarea de a numi un alt judecator atenteaza la ordinea constitutionala din tara. Socialistii si deputatii lui Sor au trecut de la farsa politica si iresponsabilitate la actiuni anticonstitutionale. Aceste actiuni, fiecare in parte, nominal, trebuie investigate.

Dragi cetateni, vreau sa accentuez un lucru: nu vom admite ca niste gasti de criminali sa submineze procesul democratic si sa creeze haos in tara.

Suveranitatea apartine poporului. Cetatenii Republicii Moldova sunt unicii care pot rezolva criza politica prin alegeri democratice”, a scris Maia Sandu pe Facebook.

Curtea Constitutionala a avizat pozitiv recent solicitarea Maiei Sandu privind dizolvarea Parlamentului si organizarea de alegeri anticipate.

Conform articolului 137 din Constitutie, „judecatorii Curtii Constitutionale sunt inamovibili pe durata mandatului, independenti si se supun numai Constitutiei”.

La scurt timp dupa votarea acelor acte vizand Curtea Constitutionala in Parlament, majoritatea PSRM-Sor l-a desemnat, fara concurs, pe Boris Lupascu in functia de judecator la Curtea Constitutionala, iar acesta a reusit deja sa depuna si juramantul de la tribuna Parlamentului in lipsa presedintelui Maia Sandu si a reprezentantilor Consiliului Superior al Magistraturii, asa cum prevede legea. Sefa statului si membrii CSM au refuzat sa vina la sedinta.

Miercuri, in cadrul unui interviu oferit DW, presedinta CC a Republicii Moldova, Domnica Manole, a declarat ca este filata de oameni ciudati, a fost acostata de mai multe ori in trafic si a spus ca se simte amenintata. La solicitarea Secretariatului CC, sefa statului, Maia Sandu, i-a oferit Domnicai Manole paza de stat.

Ambasadorul SUA la Chisinau, Dereck Hogan, a avut o intrevedere cu presedintele Maia Sandu. Potrivit unui comunicat al Ambasadei, cei doi au discutat „despre amenintarile recente la adresa Curtii Constitutionale si despre tentativa neconstitutionala de a submina Curtea Constitutionala prin inlaturarea judecatoarei Domnica Manole si numirea unui inlocuitor ilegitim”. „Nu doar votul majoritatii parlamentare pentru condamnarea Curtii Constitutionale este ilegitim, aceasta lipsa de respect pentru separarea puterilor este un semnal dramatic pentru viitorul Republicii Moldova”, se arata in reactia Ambasadei SUA.

Imediat dupa scandalosul vot din Parlament, liderul PSRM Igor Dodon a zburat la Moscova.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: