Simion lipseste de la Congresul AUR, Tarziu face jocurile acolo: „Vrem majoritatea absoluta”. Cand va fi anuntat candidatul la Presedintia Romaniei

politica

Presedintele Consiliului National al AUR, Claudiu Tarziu, a declarat, sambata, la Alba Iulia, la un congres extraordinar de la care a lipsit George Simion, liderul partidului – reales, insa, cu aceasta ocazie – ca formatiunea politica si-a propus sa castige toate alegerile care vor avea loc in 2024, victoria insemnand nu doar primul loc, ci sa aiba majoritatea.

George Simion nu a retransmis pe pagina sa de Facebook imagini de la congres, cum face de obicei cu evenimentele importante ale AUR.

„Tinta noastra este sa obtinem din partea majoritatii romanilor care vin la vot investitura, pentru a veni la conducerea treburilor statului, pentru ca deja este foarte tarziu in opinia noastra si daca mai intarziem s-ar putea sa nu mai fie nimic de reparat. Este un ceas greu al istoriei pe care il simtim cu acuitate si pe care vrem sa-l trecem cu cea mai mare responsabilitate, prin tot ceea ce vom face si de aici inainte, urmarind sa aratam romanilor ca suntem buni si pentru guvernare, nu doar pentru opozitie”, a spus Claudiu Tarziu.

El a sustinut ca aceasta tinta, de obtinere a unor majoritati absolute, este una realista, „in masura in care majoritatea covarsitoare a romanilor reclama faptul ca au fost inselati pe rand de toate partidele care au guvernat Romania, reclama ca duc o viata extrem de grea si reclama ca nu mai au un orizont in Romania”.

Claudiu Tarziu a reiterat ca dupa alegerile pentru Parlamentul European va fi anuntat candidatul AUR la presedintia Romaniei. „Vom sti atunci cu siguranta si posibilii nostri adversari si, in functie de acestia, noi vom hotari cine sa candideze din partea noastra, astfel incat candidatul AUR sa devina presedinte al Romaniei”, a spus presedintele CNC al AUR.

Referindu-se la rezolutia „Anul electoral 2024 – intre suveranism si suveranitate”, adoptata, sambata, de Congresul extraordinar al AUR desfasurat la Alba Iulia, Tarziu a spus ca partidul are o strategie privitoare la intarirea curentului suveranist si impunerea lui in Romania. „Suveranistii, conservatorii si patriotii din statele care compun Uniunea Europeana trebuie sa reuseasca sa schimbe majoritatea din Parlamentul European, sa schimbe componenta Comisiei Europene si sa schimbe politica sinucigasa care emana astazi de la Comisia Europeana”, a declarat presei Claudiu Tarziu.

Prin rezolutia congresului extraordinar al AUR, acesta isi propune sa obtina „un mandat clar si puternic in Parlamentul European, pentru a reprezenta vocea ferma a poporului roman in cadrul Uniunii Europene, pledand pentru suveranitate si interesele nationale” si, de asemenea, ca isi propune sa castige „un numar important de primarii, consilii judetene si locale, pentru a implementa politici eficiente la nivel local si pentru a construi o administratie eficienta si responsabila fata de cetateni”.

In ceea ce priveste alegerile parlamentare, AUR vizeaza obtinerea unei „majoritati parlamentare solide”. AUR mai vrea sa „aduca la Cotroceni un lider puternic, dedicat valorilor suveraniste si capabil sa reprezinte demn interesele nationale in plan extern,” potrivit Agerpres.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: