AUR, prima sesizare la CCR-ul lui Dorneanu. Ataca alegerea lui Orban in fruntea Camerei Deputatilor

politica

Alianta pentru Unirea Romanilor (AUR) va sesiza Curtea Constitutionala in privinta modului in care a fost aleasa conducerea Camerei Deputatilor, a anuntat, marti, liderul formatiunii, George Simion.

El a spus ca parlamentarii AUR sunt nemultumiti si de modul in care sunt infiintate comisiile parlamentare.

„Protestam fata de felul in care a fost numita conducerea Camerei noaptea trecuta, la 2 noaptea, fiind niste grave abuzuri, uzurpand niste calitati oficiale. Noi aveam presedintele Camerei Deputatilor, decanul de varsta care a declarat sedinta inchisa. Conform regulamentului, trebuia convocata o noua sedinta. Acest lucru nu s-a intamplat. Grupul nostru parlamentar nu a mai fost convocat. Vom face o sesizare in acest sens la CCR pentru ca avem precedente legale”, a afirmat George Simion la Parlament.

Simion a mai spus ca se infiinteaza comisii parlamentare „in bataie de joc fata de banul public”.

„Nu suntem chemati de partidele vechi, partidele traditionale la discutii referitoare la aceste impartiri de functii. (…) Nu am fost informati daca ne revine vreo comisie sau alta. Indiferent de numele comisiei, protestam energic, spunem ca noua nu ne trebuie secretare, masini si functii. Daca va fi nevoie, o sa facem audiente cu cetatenii aici, pe holurile Camerei Deputatilor. Nu este normal cum se infiinteaza aceste comisii, in bataie de joc fata de banul public. Este normal ca toate comisiile importante, care vizeaza romanii, sa ajunga si la parlamentarii AUR. Daca ei vor considera ca nu meritam si ne lasa niste comisii pe care le-au infiintat acum in bataie de joc, nu vom achiesa in a prelua presedintia acelor comisii”, a adaugat George Simion, citat de Agerpres.

Liderul deputatilor PNL, Gabriel Andronache, a solicitat, luni seara, ca sedinta de plen sa fie prelungita, dupa depunerea juramantului de catre deputati, pentru alegerea presedintelui Camerei.

Reprezentantii AUR s-au opus acestui demers, iar presedintele de sedinta, reprezentant al Aliantei pentru Unirea Romanilor, a inchis sedinta si a plecat de la tribuna. Dupa mai multe discutii in contradictoriu, reprezentantii AUR au parasit sala de sedinte. Ulterior, sedinta plenului Camerei Deputatilor a fost reluata, in noaptea de luni spre marti, iar presedinte de sedinta a fost un alt decan de varsta – Iusein Ibram de la grupul minoritatilor nationale – si au fost alesi presedintele Camerei si ceilalti membri ai Biroului permanent.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: