AUR se lauda cu cat a crescut in sondaje dupa protestele de strada: „Am trecut de 18%”

politica

Copresedintele AUR Claudiu Tarziu a sustinut, miercuri, intr-o conferinta de presa ca formatiunea sa a trecut de 18% in sondajele de opinie in urma protestelor.

„Ultimul sondaj de opinie arata ca am ajuns la 18%. Noi credem insa ca avem mult mai mult”, a declarat Tarziu.

Numerosi parlamentari AUR s-au aflat pe strazi alaturi de manifestantii care au cerut anularea tuturor restrictiilor si care au scandat „Criminalii”, „Hotii” si „Asasinii” la adresa medicilor.

Catalogati drept „extremisti”, liderii AUR s-au arata extrem de deranjati.

Un numar de 21 de deputati AUR au solicitat sanctionarea deputatului USR-PLUS Iulian Bulai pentru comportament calomnios si injurios in sedinta de plen din 30 martie, lucru care, sustin ei, incalca prevederi ale Regulamentului de functionare a Camerei. Biroul permanent al Camerei a decis marti trimiterea la Comisia juridica a cererii pentru o decizie.

„Sesizarea impotriva deputatului USR-PLUS Iulian Bulai cu privire la limbajul calomnios manifestat de acesta in sedinta de plen a Camerei Deputatilor, din data de 30 martie 2021, pentru care solicitam sanctionarea acestuia, conform prevederilor art. 244 din Regulamentul Camerei Deputatilor.

In fapt, la sedinta de dezbatere a proiectului de lege privind instituirea zilei de 10 august ca Ziua Unitatii Civice, deputatul Iulian Bulai a avut o interventie calomnioasa la adresa partidului Alianta pentru Unirea Romanilor, spunand ca membrii acestuia sunt extremisti si fundamentalisti. Interventia este consemnata in inregistrarea video a sedintei de plen a Camerei Deputatilor, din data de 30 martie 2021, la reperul orar 01:35:07, incarcata pe site-ul oficial al Camerei, dupa cum urmeaza: «Nu o sa comentez pe marginea interventiilor din partea reprezentantului unui partid extremist, fundamentalist, care nu reuseste sa inteleaga unde este Romania acum»”, arata documentul trimis de catre deputatii AUR la Biroul permanent al Camerei.

Parlamentarii AUR mai precizeaza ca prin aceste afirmatii, Iulian Bulai a incalcat Regulamentul Camerei privind comportamentul injurios la adresa unui parlamentar sau alt deminitar in sedintele de plen, de comisii sau de birou ori in afara acestora.

Mai mult despre: ,

Comentarii: