AUR, speriat ca va fi scos in afara legii: „Suntem singurul partid ce reprezinta in mod autentic vocea si aspiratiile natiunii romane”

politica

Reprezentantii AUR sustin ca deputatul PNL Alexandru Muraru „denunta fapte care nu exista” si il acuza ca lanseaza „atacuri furibunde asupra singurului partid ce reprezinta in mod autentic vocea si aspiratiile natiunii romane”. Acestia ii cer lui Muraru „sa-si retraga cu celeritate afirmatiile mincinoase pe care le colporteaza in spatiul public in mod programatic, potrivit agendei grupurilor de interese din care face parte”.

„Domnul Alexandru Muraru denunta fapte care nu exista. Este de domeniul evidentei ca si-a facut o obisnuinta din a profera, in mod programatic, atacuri furibunde asupra singurului partid ce reprezinta in mod autentic vocea si aspiratiile natiunii romane. O conduita incalificabila si dezonoranta pentru un reprezentant al guvernului Romaniei si care nu isi poate avea obarsia decat intr-un context nefavorabil interesului romanesc”, afirma reprezentantii AUR, intr-un comunicat de presa transmis vineri.

Acestia ii solicita lui Muraru „sa-si retraga cu celeritate afirmatiile mincinoase pe care le colporteaza in spatiul public in mod programatic, potrivit agendei grupurilor de interese din care face parte”, sustinand ca actiunile sale „reprezinta o jignire la inteligenta romanilor si un pericol real pentru democratia din Romania”.

„Ii cerem public domnului Alexandru Muraru sa-si dezvaluie sursele care-i servesc punctajul pentru actiunea de kompromat la adresa Aliantei pentru Unirea Romanilor, o practica de extractie bolsevica continuata de KGB si, iata, aplicata de un demnitar al statului de drept din tara noastra. Acelasi demnitar care face apologia Armatei Rosii de Ziua Veteranilor Romani morti pe campul de lupta in Crimeea, la Stalingrad, la Cotul Donului”, adauga reprezentantii AUR.

Potrivit acestora, Romania „detine un rol major in asezarea geopolitica a structurilor euro-atlantice; practicile si simpatiile sovietico-rusofile nu-si mai pot gasi locul in spatiul romanesc”.

„Actiunile infaptuite ani de-a randul in folosul unirii tuturor romanilor au fost fundatia care a dat nastere fortei noastre politice pe care electoratul a consacrat-o prin vot democratic si pe care o sustin din ce in ce mai multi romani care aspira la o Romanie suverana si demna. In singurul discurs al sau de la tribuna Parlamentului, adevarat testament pentru Romania, Regele Mihai ne-a transmis un indemn sacrosanct: Nu trebuie niciodata uitati romanii si pamanturile romanesti care ne-au fost luate, ca urmare a impartirilor Europei in sfere de influenta. Seniorul Corneliu Coposu, un simbol al verticalitatii si onoarei, ne-a lasat un alt testament: Integritatea noastra nationala pana la frontierele etnice ale neamului romanesc este o obligatie sfanta pentru toti, este a 11-a porunca a Decalogului Romanesc. Cu aceste ganduri ii asiguram pe romanii de pretutindeni ca vom continua neclintiti misiunea cu care ne-au trimis, prin vot legitim, in Parlamentul Romaniei si celor care ne vor fi alaturi pentru a deveni o voce la fel de legitima in Parlamentul Basarabiei de peste Prut”, conchide AUR.

Deputatul PNL Alexandru Muraru sustinea ca anuntul participarii AUR la alegerile anticipate din Republica Moldova si eventuala intrare a partidului in Parlament reprezinta o tentativa de a denatura drumul europenizarii statului de peste Prut. ”In Romania, AUR a adunat un cumul de factori care sa-l scoata in afara legii. Este de asteptat ca acelasi comportament il va avea si peste Prut”, argumenta Muraru.

Deputatul liberal considera ca izolarea AUR peste Prut si refuzul asocierii cu aceasta formatiune extremista reprezinta cele mai bune solutii in actualul context din Republica Moldova.

„Anuntul privind participarea AUR la alegerile parlamentare anticipate din Republica Moldova este de fapt incercarea de a crea un nou capitol de destabilizare si violenta politica si simbolica in fragila democratie de peste Prut. Adevaratul proiect al AUR peste Prut este de fapt acela de a denatura drumul europenizarii Republicii Moldova”, afirma deputatul PNL Alexandru Muraru.

El sustinea ca in Romania, AUR a alterat democratia, a instigat permanent la ura si la violenta, iar de la tribuna Parlamentului s-au facut declaratii antisemite, xenofobe, de elogiere a criminalilor de razboi.

”In Romania, AUR a adunat un cumul de factori care sa-l scoata in afara legii. Este de asteptat ca acelasi comportament il va avea si peste Prut. Cetatenii Republicii Moldova si autoritatile trebuie sa stie ca, in Romania, AUR nu a avut absolut nicio contributie in Parlament, este un partid care se hraneste din ura si care contribuie la destabilizarea societatii, ceea ce ar servi interesului unor forte din Est. AUR nu reprezinta valorile unionismului, ci valorile autohtonismului nationalist care ne indeparteaza de Europa Occidentala”, afirma deputatul liberal.

Potrivit lui Muraru, Republica Moldova este cel mai important proiect al Romaniei in privinta politicii externe.

”Republica Moldova trebuie sprijinita sa isi construiasca, pas cu pas, traiectoria de stat membru cu drepturi depline in UE. Statul roman isi doreste ca cetatenii Republicii Moldova sa sprijine fortele democratice, europene care au ca obiectiv si sustin un viitor european. Republica Moldova are nevoie in acest moment de sprijin real, consistent si clar in privinta dezvoltarii si integrarii europene, nu de partide care duc de fapt o politica a instigarii la ura, a violentei si extremismului”, spunea Alexandru Muraru.

Mai mult despre: ,

Comentarii: