AUR vrea sa-i controleze averea lui Iohannis: „Este subiectul pe care toata clasa politica l-a ignorat”

politica

AUR  a anuntat duminica, pe pagina oficiala de Facebook, ca va initia procedurile parlamentare pentru controlul averii presedintelui Klaus Iohannis.  „Este subiectul pe care toata clasa politica l-a ignorat, pana acum!”, sustine AUR.

„In urma cu aproape sase ani, opinia publica era socata de informatia potrivit careia Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, pierduse definitiv in instanta una dintre casele pe care le avea in proprietate. In 2015, familia presedintelui Klaus Iohannis a pierdut definitiv, la Curtea de Apel Brasov, un proces privind un imobil din centrul Sibiului. Curtea de Apel Brasov a respins recursul declarat de Klaus si Carmen Iohannis si a mentinut decizia Tribunalului Brasov din mai 2014, prin care a fost anulat un contract de vanzare-cumparare a unui imobil din Sibiu.

Klaus Iohannis nu a explicat niciodata public modul de provenienta al averii sale, in ciuda acestei sentinte definitive care ridica mari semne de intrebare.

‘Aceasta solutie, dupa parerea mea, nu este buna, ma nemultumeste si impreuna cu avocatii mei cautam cele mai bune cai pentru a contesta aceasta solutie’, a declarat Klaus Iohannis dupa finalizarea procesului.

Romanii sunt nemultumiti de faptul ca nici pana astazi, cel care ocupa cea mai inalta demnitate in statul roman, nu a explicat clar cum anume a dobandit cele sase case dintr-un salariu de profesor, ulterior de primar.

Baza legala a initiativei AUR este data de art. 25 din Legea nr. 115/1996 pentru declararea si controlul averii demnitarilor, magistratilor, a unor persoane cu functii de conducere si de control si a functionarilor publici, care prevede ca ‘Averea Presedintelui Romaniei va putea fi cercetata numai dupa incetarea exercitarii mandatului, iar pe durata acestuia, numai la solicitarea sa sau pe baza hotararii Parlamentului Romaniei, adoptata cu votul majoritatii deputatilor si senatorilor. In acest ultim caz, Presedintele Romaniei poate da Parlamentului explicatii cu privire la faptele ce i se imputa’.

AUR va initia procedurile parlamentare pentru ca organele abilitate sa demareze controlul averii Presedintelui Romaniei, Klaus Iohannis”, a precizat deputatul AUR Dan Tanasa.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: