Aurescu, despre calatoria lui Iohannis la Kiev: „Vizitele la Kiev se anunta dupa ce au loc, nu inainte”

externe

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, evita sa faca orice comentariu cu privire la o posibila vizita a presedintelui Klaus Iohannis la Kiev, alaturi de presedintele Frantei, Emmanuel Macron, de cancelarul Germaniei, Olaf Scholz si de primul ministru al Italiei, Mario Draghi. Aurescu aminteste ca, in conditiile actuale, vizitele inaltilor demnitari in capitala Ucrainei au fost anuntate post factum.

„Vizitele presedintelui si programul acestuia sunt anuntate doar de catre Administratia Prezidentiala. In al doilea rand, asa cum ati constatat deja din multele vizite care deja s-au facut la Kiev pana in momentul de fata, acestea se anunta dupa ce au loc, nu inainte, prin urmare, acesta este comentariul meu la acest moment”, a declarat Bogdan Aurescu, raspunzand unei intrebari, luni seara, la Digi 24, citat de news.ro.

In ceea ce priveste postarea parlamentarului ucrainean, ministrul de Externe considera ca faptul ca numele lui Iohannis este folosit alaturi de cel al liderilor francez, german si italian este „o alaturare onorabila” care arata „importanta pe care Romania o are in Alianta Nor-Atlantica si in plan regional”.

Parlamentarul ucrainean Oleksiy Goncharenko a scris pe Twitter: „Cei trei muschetari. Presedintele Macron, cancelarul Scholz, prim-ministrul Draghi vor vizita Kievul joi. Si ca d’Artagnan presedintele Romaniei Iohannis”.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: