Aurescu l-a convocat pe ambasadorul Rusiei la sediul MAE. Kuzmin, atentionat de Iulian Fota: „Este inacceptabila folosirea repetata de catre misiunea rusa a unui limbaj nepotrivit, ofensator si provocator la adresa Romaniei si a NATO”

news

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a dispus convocarea ambasadorului Federatiei Ruse in Romania, Valery Kuzmin, la sediul Ministerului Afacerilor Externe dupa publicarea de catre Ambasada Federatiei Ruse la Bucuresti, pe pagina sa oficiala de internet, a articolului cu titlul „Despre latratul NATO la frontierele Rusiei si sursa principala de dezinformare a lumii”.

Astfel, miercuri, ambasadorul rus a avut o intrevedere cu secretarul de stat pentru afaceri strategice Iulian Fota. Cu acest prilej, secretarul de stat pentru afaceri strategice a atras atentia ca este inacceptabila folosirea repetata de catre misiunea rusa a unui limbaj nepotrivit, ofensator si provocator la adresa Romaniei si a NATO, Alianta din care tara noastra face parte ca urmare a deciziei sale democratic asumate.

De asemenea, „a fost reamintit si faptul ca la data de 22 aprilie 2022 MAE a transmis o Nota Verbala prin care si-a exprimat dezacordul, in scris, in termenii cei mai fermi, cu referire la declaratiile postate pe pagina de internet a misiunii diplomatice ruse privind razboiul din Ucraina (text intitulat „Despre razboi si pace in Ucraina”)”, mai arata sursa citata.

Totodata, MAE a atras atentia asupra modului dezumanizant si neconform cu realitatea al descrierii razboiului din Ucraina, pentru care partea rusa detine intreaga responsabilitate, si a reiterat indemnul la maxima retinere in abordarea publica pe acest subiect, cu evitarea atitudinilor si mesajelor cu caracter provocator din partea Ambasadei.

Secretarul de stat a atentionat din nou partea rusa asupra faptului ca aceasta conduita de comunicare publica reflecta o abordare consecvent neconstructiva a relatiei bilaterale din partea Ambasadei si a solicitat ca mesajele publice sa se mentina in limitele prevazute de Conventia de la Viena privind relatiile diplomatice din 1961, conform sursei mentionate.

Mai mult despre:

Comentarii: