Aurescu, laudat de ministrul de Externe al Ucrainei: „O idee excelenta, va multumesc. Suntem pregatiti sa le uram bun venit la Kiev ministrilor de externe ai UE”

politica

Ministrul de externe al Ucrainei, Dmitro Kuleba, a sprijinit marti ideea exprimata in ajun de omologul sau roman, Bogdan Aurescu, de a organiza o reuniune a Consiliului Afaceri Externe al Uniunii Europene la Kiev, ca expresie a solidaritatii blocului comunitar european cu Ucraina, in momente de tensiune sporita cu Rusia ca urmare a desfasurarii a mii de militari rusi la frontiera ruso-ucraineana, transmite EFE.

Intr-un mesaj postat pe contul sau de Twitter, Kuleba i-a multumit ministrului de externe al Romaniei, care a vorbit despre aceasta posibilitate la reuniunea de luni a sefilor diplomatiilor europene.

„Va multumesc pentru aceasta idee excelenta. La inceputul lui decembrie (anul trecut n. r.), le-am cerut partenerilor Ucrainei sa faca exact asta: vizite la nivel inalt in Ucraina in ianuarie-februarie. Suntem pregatiti sa le uram bun venit la Kiev ministrilor de externe ai UE pentru o reuniune a Consiliului Afaceri Externe al UE”, a scris Kuleba pe contul sau de Twitter, citat de Agerpres.

Bogdan Aurescu a participat luni, 24 ianuarie, la reuniunea ministrilor afacerilor externe din statele membre ale UE – Consiliul Afaceri Externe (CAE), care a avut loc la Bruxelles, prilej cu care a propus examinarea posibilitatii organizarii unei reuniuni a Consiliului Afaceri Externe la Kiev, ca expresie a solidaritatii UE cu Ucraina, potrivit unui comunicat de presa al MAE roman.

Comentarii: