Austeritate ruseasca: Putin a concediat 110.000 de bugetari dintr-un foc

news

Presedintele rus Vladimir Putin a semnat saptamana trecuta un decret pentru limitarea numarului angajatilor Ministerului de Interne la putin peste un milion. Aceasta decizie presupune eliberarea din functie a 10% din personal.

110.000 de angajati urmeaza sa ramana fara loc de munca. Cei mai multi fac parte din personalul administrativ al Ministerului de Interne, care controleaza Politia rusa, fortele de securitate paramilitare si Agentia de securitate a traficului rutier

Economia Rusiei este in recesiune ca urmare a prabusirii pietei petrolului si a sanctiunilor economice impuse dupa declansarea crizei din Crimeea. In primul trimestru al acestui an, economia rusa a inregistrat o cadere de 2,2 procente, expertii FMI prognozand o contractie totala de 3,8% in cursul acestui an, urmata de una de 1% pe 2016, mentioneaza CNN.

Un test de stres facut de Banca Nationala a Rusiei in cursul lunii iunie a plecat de la un scenariu in care pretul barilului de petrol evolua in jurul valorii de 40 de dolari. In acest caz, analistii de piata din Rusia considera ca tara se va confrunta cu o criza economica intinsa pe durata a inca doi ani. In prezent somajul in Rusia este de 5,4%, in crestere cu 0,6 procente fata de aceeasi perioada a anului trecut.

In luna martie, Vladimir Putin a anuntat reducerea salariului sau cu 10 la suta, ca urmare a crizei financiare cu care se confrunta Rusia, din cauza sanctiunilor internationale impuse tarii dupa criza din Ucraina.

Sursa foto: observator.tv

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , , ,


Comentarii: