Australia da o lectie statelor slabe. A anulat pentru a doua oara viza lui Novak Djokovic

externe

Tenismanul sarb Novak Djokovic, numarul unu mondial, a carui viza a fost anulata pentru a doua oara de guvernul australian, a fost chemat sambata pentru o intrevedere cu oficiali ai autoritatilor australiene de imigrare, dar pana atunci nu va fi pus in detentie, conform ziarului The Age, citat de Reuters.

Conform sursei citate, oficiali ai guvernului australian discuta cu avocatii lui Djokovic, iar purtatorul de cuvant al ministrului Imigratiei, Alex Hawke, nu a raspuns deocamdata unei solicitari de a comenta situatia.

”Iau act de decizia ministrului Imigratiei in legatura cu viza domnului Novak Djokovic. Inteleg ca, dupa o analiza atenta, ministerul a luat decizia sa anuleze viza detinuta de domnul Djokovic din motive de sanatate si de ordine, pe motiv ca era in interesul public de a face acest lucru. Aceasta pandemie a fost incredibil de dificila pentru fiecare australian, dar am ramas impreuna si am salvat vieti si mijloace de trai”, a fost reactia de vineri a premierului australian Scott Morrison, dupa anularea vizei lui Novak Djokovic.

Anuntul de anulare a vizei lui Djokovic, de noua ori castigator al turneului Australian Open, a intervenit vineri dupa-amiaza, la patru zile dupa ce o instanta a revocat prima decizia de anulare a vizei de intrare de catre Forta australiana de frontiera (ABF).

”Astazi mi-am exercitat puterea in temeiul sectiunii 133C(3) din Legea privind migratia de a anula viza detinuta de domnul Novak Djokovic din motive de sanatate si buna ordine, pe motiv ca era in interesul public sa fac acest lucru. In luarea acestei decizii, am luat in considerare cu atentie informatiile furnizate de Departamentul Afacerilor Interne, Forta Australiana de Frontiera si dl Djokovic”, a spus ministrul Imigratiei intr-un comunicat.

Djokovic, cu 20 de titluri de Grand Slam in palmares, spera sa devina la Australian Open primul tenisman cu 21 de trofee majore, iar acum risca sa ii fie interzisa intrarea in Australia pentru urmatorii trei ani.

Pe 5 ianuarie, la sosirea sa in Australia, Djokovic a fost retinut pe aeroportul din Melbourne, iar viza sa de intrare, obtinuta in urma unei scutiri medicale de la vaccinarea obligatorie impusa de autoritatile australiene, a fost revocata.

Luni 10 ianuarie, Djokovic a obtinut in justitie anularea deciziei de revocare a vizei.

Mai mult despre:

Comentarii: