Australia este pregatita sa predea Ucrainei avioane de vanatoare-bombardament F/A-18 Hornets scoase din uz

externe

Australia discuta cu SUA despre posibilitatea de a transfera Ucrainei avioane de vanatoare F/A-18 Hornets, relateaza The Australian Financial Review.

Dupa cum se stie, SUA nu se opune transferului de aeronave. In acelasi timp, conditia transferului este utilizarea avioanelor de vanatoare exclusiv in spatiul aerian al Ucrainei.

Fortele aeriene regale australiene au planificat sa scoata din serviciu 41 de F/A-18 Hornet. Acestea erau planificate fie sa fie casate, fie pentru a fi vandute pentru a fi folosite ca avioane de antrenament.

In acelasi timp, nu se stie daca toate aceste avioane sunt capabile sa functioneze in continuare. O sursa a declarat pentru The Australian Financial Review ca unele dintre avioane sunt bune doar pentru dezmembrare.

F/A 18-Hornet este un avion american de vanatoare-bombardament si atac dezvoltat in anii 1970. In prezent se afla in serviciul SUA, Canadei, Australiei, Spaniei, Elvetiei, Finlandei, Kuweitului si Malaeziei.

Reamintim ca, in martie, Ucraina s-a adresat Finlandei pentru a discuta un posibil transfer de avioane de vanatoare Hornet catre Ucraina. Ministerul Apararii din Finlanda a refuzat aceasta cerere . Acesta a precizat ca avioanele de lupta Hornet vor fi folosite de fortele de aparare finlandeze in urmatorii cativa ani, dupa care ciclul lor de viata de aproximativ trei decenii se va incheia.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: