Austria a ajuns la relatii „TENSIONATE” cu Merkel: „Riscam ca un milion sau doua de migranti sa ramana pe teritoriul nostru”

externe

Cancelarul austriac Werner Faymann critica dur politica Angelei Merkel in privinta refugiatilor. „Relatiile mele personale cu ea sunt bune dar, politic, sunt destul de tensionate”, a spus acesta pentru Die Presse.

„Politica lui Merkel poate dauna Austriei. Noi nu vrem sa ne transformam intr-o zona-tampon pentru Germania. Se pot simti jigniti de aceasta sinceritate politica, dar noi o spunem.

Daca un milion sau doua milioane de persoane vor sa treaca prin Austria in drum spre Germania, atunci Berlin poate, foarte usor, cu ajutorul unor proceduri vamale, sa provoace stationarea acestora pe teritoriul nostru. In acest fel, noi ne transformam intr-o zona-tampon.

A continua sa prezinte Germania ca o tara atractiva e o mare greseala. In acest fel se provoaca o presiune asupra tarilor balcanice, precum si asupra unor tari ca Italia, care face parte din rutele alternative Balcanilor.

Politica lui Merkel este incorecta, putand aduce daune Austriei. Noi nu vrem sa ne transformam intr-o gara pentru Germania”, a incheiat Faymann.

El a atentionat-o pe Angela Merkel ca trebuie sa le transmita refugiatilor cati pot fi primit in Germania. Cancelarul austriac este de parere ca spatiul Schengen a fost un esec al UE: zona Schengen fara apararea granitelor externe nu are sens.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: