Austria, cele mai dure masuri. Amenda de pana la 7.200 de euro pentru cei care nu se vaccineaza. Toti locuitorii tarii sunt vizati

externe

Un proiect de lege luat in dezbatere de guvernul austriac propune amenzi uriase pentru locuitorii tarii care refuza sa se vaccineze, informeaza Die Presse. Vaccinarea obligatorie va intra in vigoare din 2 februariei si ii vizeaza pe toti cei cere locuiesc in Austria.

Austria este in lockdown din 22 noimebrie, iar de la 1 februarie 2022, guvernul intentioneaza sa faca vaccinarea obligatorie pentru toate persoanele care locuiesc in Austria. Singurele exceptii vor fi rezidentii cu afectiuni medicale, femeile insarcinate si copiii cu varsta sub 12 ani. Revaccinarea va fi, de asemenea, obligatorie.

Amenzile propuse ar putea fi cuprinse intre 3 600 si 7 200 de euro. Amenda maxima este prevazuta pentru cei care ignora notificarea personala privind necesitatea de a fi vaccinat de doua ori.

In cazul in care un rezident al Austriei nu plateste amenda, acesta ar putea ajunge la inchisoare timp de patru luni.

Obligatia de vaccinare ar trebui sa includa, de asemenea, si doze booster, urmand ca ministrul Sanatatii sa reglementeze prin decret intervalele si combinatiile posibile. Cine trebuie considerat vaccinat si „daca si in ce conditii trebuie sa se presupuna ca si convalescentii trebuie sa fie tratati la fel” trebuie, de asemenea, stabilite prin decret.

Guvernul lui Aleksander Schallenberg va prezenta noul proiect de lege in parlament de saptamana viitoare.

Conform datelor furnizate de Our World in Data, 65,56% dintre austrieci au fost vaccinati complet impotriva COVID-19. In ultima saptamana, peste 83.000 de noi cazuri de boala au fost depistate in tara.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: