Austria confirma OFICIAL: „ISIS a trimis teroristi printre refugiati”. Cati au fost prinsi pana acum

news

Doi refugiati arestati in decembrie in Austria, suspectati ca au planificat atacuri jihadiste in Europa, au fost identificati in cadrul anchetei privind atentatele comise la Paris in noiembrie, a indicat miercuri o sursa apropiata dosarului, relateaza AFP, citata de Agerpres.

Un algerian de 28 de ani si un pakistanez de 34 de ani, cu pasapoarte siriene false, au fost arestati pe 10 decembrie intr-un centru de refugiati din Salzburg, la frontiera germana, unde ei sosisera in noiembrie.

Foarte repede, anchetatorii au avut ”presupuneri foarte puternice” in cazul lor, estimand ca este vorba de ”teroristi trimisi de catre Statul Islamic in Europa”, potrivit unei surse apropiate dosarului. Ei sunt in prezent in detentie provizorie in Austria, in cadrul unei anchete antiteroriste.

Cetateanul algerian s-ar fi alaturat Statului Islamic (SI) in februarie 2015, iar cel pakistanez este descris drept artificier pentru doua grupuri de jihadisti pakistanezi, considerate ca fiind apropiate retelei Al-Qaida, a precizat sursa.

Anchetatori francezi si austrieci incearca, de asemenea, sa afle daca ei ar fi trebuit sa aiba un rol in atentatele din 13 noiembrie de la Paris si din apropiere de Stade de France, care s-au soldat cu 130 de morti.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: