Austria: „Gata, nu mai primim refugiati”. Mesaj catre Germania: „Toate rutele trebuie INCHISE”

externe

„Primirea de refugiati s-a incheiat. Noi suntem datori sa inchidem toate rutele”. Acestea sunt cuvintele cancelarului austriac Werner Faymann, rostite in timpul unei sesiuni parlamentare interne in care s-a discutat despre criza refugiatilor, noteaza agentia de presa BGNES, citand presa austriaca.

El a completat prin faptul ca fortele de ordine austriece vor actiona decisiv pentru a pune in practica noua politica in privinta refugiatilor.

Cancelarul a spus ca Austria nu va renunta la valorile nationale din cauza intelegerii UE-Turcia. „Noi nu trebuie sa lasam impresia ca ne-am predat”, a spus si vicecancelarul Reinhold Mitterlehner.

Faymann a atras atentia ca este necesara o intelegere cu Turcia in privinta migrantilor din Grecia, altfel va trebui sa ne descurcam cu peste un milion de refugiati care vor ajunge in aceasta tara.

Ruta balcanica trebuie sa ramana inchisa, iar organizatiile umanitare sa nu le mai dea refuagiatilor sperante desarte, spune si vicencancelarul Mitterlehner.

Cei doi au atentionat Grecia sa nu mai indrepte refugiatii spre granita cu Macedonia. Acestia au atras atentia public, inca o data, Germaniei ca trebuie sa stabileasca o granita superioara de primire a refugiatilor.

Amintim ca, odata cu inchiderea rutei balcanice, la inceputul acestei saptamani au intrat din Grecia in Macedonia peste 1500 de migranti cu ajutorul unor organizatii umanitare.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: