Austria a trimis trupe SPECIALE la granita, se asteapta la „probleme” cu migrantii

externe

Austria a anuntat recent ca va consolida efectivele militare de la frontiere, pentru a face fata afluxului de migranti. Inca 450 de militari si politisti vor fi in asteptare, pentru a interveni in caz de necesitate.

Trupele suplimentare vor asista politia in operatiunile de control al vehiculelor si oamenilor care intra in tara, vor patrula „frontiera verde” si vor desfasura activitati de supraveghere, noteaza The Local.

Totodata, o companie de politie militara din Salzburg va fi disponibila pentru a interveni in cazul persoanelor violente si pentru a preveni trecerea frontierei de catre acestea.

Aceste trupe vor fi pregatite sa se desfasoare pe intreg teritoriul tarii si sa intre in actiune cu ajutorul elicopterelor armatei. Vor fi pregatite si doua transportoare blindate si trei vehicule de transport gata sa inchida bresele de la granita in cel mai scurt timp.

In septembrie, guvernul a aprobat dipunerea a 2200 de militari la granita, pentru a asigura o miscare controlata a migrantilor si pentru a mentine securitatea si ordinea in tara.

Austria a inregistrat anul trecut 90.000 de solicitanti de azil, fiind una dintre cele mai mari destinatii din Europa, raportat la numarul populatiei. De 10 ori mai multi migranti au tranzitat Austria pentru a merge in Germania si Suedia.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: