Austriecii cer sanctionarea PSD, dupa delirul anti-european al lui Dragnea: A mers prea departe!

externe

Un lider al Partidului Popular (OVP), formatiunea de centru-dreapta condusa de cancelarul austriac Sebastian Kurz, a cerut luni Partidului Social-Democrat (SPO, de opozitie) sa depuna la Grupul Socialistilor si Democratilor din Parlamentul European o motiune de sanctionare a PSD.

Karl Nehammer, secretarul general al Partidului Popular austriac (OVP), formatiune membra a Partidului Popular European (PPE), s-a declarat deranjat de afirmatii facute de Liviu Dragnea, liderul Partidului Social-Democrat, care a declarat ca Romania a aderat la UE „pentru o viata mai buna”, nu pentru a intoarcerea la „frica si teroare”.

„Aceste afirmatii merg prea departe”, a declarat deputatul Karl Nehammer, citat de agentia de presa APA si de publicatia Tiroler Tageszeitung, potrivit Mediafax.

Social-democratii din Romania au adoptat o serie de pozitii care intra in contradictie cu valorile europene, acuza Karl Nehammer, denuntand „violente la adresa jurnalistilor” si „ingerinte asupra sistemului judiciar”. Karl Nehammer le-a cerut liderilor social-democrati din Austria, Pamela Rendi-Wagner si Andreas Schieder, sa depuna o motiune la Grupul Socialistilor si Democratilor din PE pentru sanctionarea PSD.

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat sambata, la Slobozia, ca romanii au vrut in Uniunea Europeana pentru o viata mai buna si pentru libertate, nu pentru a se intoarce la frica si teroare.

„Sunt un european convins si un proamerican mult mai convins. Noi am vrut sa intram in Uniunea Europeana pentru o viata mai buna, pentru mai multa libertate, nu pentru a ne intoarce la frica si teroare. Am vrut sa intram in UE pentru a avea acces la dezvoltare si a avea un minim respect. Nu cerem mai mult respect decat dam noi, decat oferim noi. Ne-am purtat si ne purtam frumos in continuare.

Cerem doar dreptul de a fi ascultati si a pune pe masa niste argumente. Nu se poate ca tot ceea spunem noi, tot ceea ce facem noi sa fie criticat, lovit blocat si ce spun ceilalti, care inseamna o lista intreaga de minciuni, sa fie luat de bune, fara o minima verificare. Este mult ceea ce cerem, este mult ca ne dorim si noi micul nostru colt de lume?” a spus Dragnea.

Mai mult despre:

Comentarii: