Autoritatile americane sunt in alerta – Un nou miting al extremei drepte, se anunta violente

externe

Autoritatile americane se tem de izbucnirea unor incidente in cursul unei manifestatii sambata la Boston, in Massachusetts, care urmeaza sa reuneasca reprezentanti ai extremei drepte americane, in timp ce miscari antirasiste au lansat apeluri la o contramanifestatie, relateaza France 24.

Securitatea a fost intarita in jurul gradinii publice Boston Common, cea mai veche din SUA, unde a fost anuntata o manifestatie a militantilor extremei drepte in cursul zilei de sambata. Aceasta intervine dupa o manifestatie similara la Charlottesville, in Virginia, unde o tanara femeie a fost ucisa, fiind lovita de o masina condusa de adept al suprematiei albilor, pe fondul unei tensiuni crescute, arata Agerpres.

„Cred ca discursul extremei drepte a trecut la un nivel superior si aceasta ne ingrijoreaza. Nu am vazut niciodata atat de multi oameni cautand confruntarea si rolul nostru va fi sa calmam situatia”, a declarat William Evans, comisar de politie.

Circa 500 de politisti urmeaza sa fie desfasurati la fata locului, dintre care unii sunt imbracati in civil.

Boston Common a gazduit in istorie personalitati ale militantilor pentru drepturi civice, precum Martin Luther King si Barack Obama.

Dar in pofida opozitiei primarului orasului si a unei parti a populatiei, autoritatile din Boston au autorizat aceasta reuniune cu scopul — spun ele — de a proteja libertatea de expresie a manifestantilor.

„Unii dintre ei au avut discursuri dure la adresa comunitatii evreiesti, a comunitatii afro-americane si la adresa multor altor comunitati, iar eu nu ii vreau aici. Voi fi foarte clar: nu ii vreau aici. Daca as fi putut sa nu le dau autorizatia, as fi facut-o „, a asigurat Martin Walsh, primar al Bostonului.

Politia a recomandat locuitorilor orasului sa ramana acasa in timpul manifestatiei, dar unii opozanti ai gruparilor de extrema dreapta, precum Fight Supremacy, au planificat si ei o reuniune. Potrivit retelelor de socializare, cei care afirma ca vor sa participe la aceasta contramanifestatie sunt intre 20.000 si 30.000.

Autoritatile au declarat ca cele doua manifestatii vor fi separate prin bariere. Fiecare dintre manifestanti va fi perchezitionat minutios.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: