Autoritatile de reglementare ale Uniunii Europene acuza Apple ca incalca normele tehnice ale blocului comunitar

externe

iPhone 15

Autoritatile de reglementare ale Uniunii Europene au anuntat luni ca Apple incalca noile norme tehnice, deoarece nu permite clientilor magazinului sau de aplicatii sa fie indrumati catre alternative, relateaza CNBC.

Comisia Europeana, ramura executiva a UE, a declarat, de asemenea, ca a deschis o noua ancheta privind Apple in legatura cu noile conditii contractuale cu dezvoltatorii.

In martie, UE a deschis o investigatie in cazul Apple, Alphabet si Meta, in temeiul unei noi legi de referinta, cunoscuta sub numele de Digital Markets Act (DMA), care urmareste sa reduca puterea marilor companii din domeniul tehnologiei. In conformitate cu DMA, firmele de tehnologie nu au voie sa impiedice intreprinderile sa le spuna utilizatorilor lor despre optiuni mai ieftine pentru produsele lor sau despre abonamente in afara unui magazin de aplicatii.

Luni, autoritatile de reglementare au precizat in concluziile lor preliminare ca Apple a incalcat DMA, deoarece regulile App Store-ului sau „impiedica dezvoltatorii de aplicatii sa indrume liber consumatorii catre canale alternative pentru oferte si continut”.

Potrivit Comisiei, Apple permite directionarea doar printr-un sistem in care dezvoltatorii de aplicatii pot furniza un link care trimite utilizatorii la o pagina web unde acestia pot achizitiona apoi continut, cum ar fi un abonament. Cu toate acestea, acest proces este „supus mai multor restrictii impuse de Apple care impiedica dezvoltatorii de aplicatii sa comunice, sa promoveze oferte si sa incheie contracte prin intermediul canalului de distributie ales de ei”, a precizat Comisia.

Autoritatile de reglementare au mai spus ca taxele percepute de Apple dezvoltatorilor pentru achizitia initiala de noi clienti prin App Store „depasesc ceea ce este strict necesar”. Comisia nu a dezvaluit ce reprezinta o taxa „strict necesara”.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: