Autoritatile din Odesa au decis in cele din urma sa darame statuile imparatesei Ecaterina a II-a a Rusiei si a lui Alexandr Suvorov

externe

captura youtube

Consiliul municipal din Odesa a votat pentru demontarea si mutarea monumentelor dedicate imparatesei Ecaterina a II-a si comandantului Alexandr Suvorov, potrivit serviciul de presa al Consiliului Municipal Odesa, citat de glavcom.ua.

„In cadrul celei de-a 16-a sesiuni a Consiliului Municipal Odesa, deputatii au sustinut decizia de a demonta si muta monumentele fondatorilor orasului Odesa”, se arata intr-un comunicat.

Demolarea si mutarea monumentului dedicat Ecaterinei a II-a a fost sustinuta de 43 de deputati (97,7%) dintre cei prezenti. Demolarea si relocarea monumentului lui Suvorov a fost sustinuta de 93,2% (41 de deputati) dintre cei prezenti.

Reamintim ca, anterior, Consiliul Municipal Odesa a anuntat finalizarea consultarii populare, in cadrul careia majoritatea cetatenilor au sustinut demontarea monumentului dedicat imparatesei ruse Ecaterina a II-a. Primarul din Odesa, Ghennadi Truhanov, care in trecut s-a opus demolarii monumentului, a declarat ca va vota la sedinta consiliului municipal pentru demontarea monumentului .

Pe 6 noiembrie, monumentul imparatesei Ecaterina a II-a din Odesa a fost inconjurat de un gard de catre autoritatile locale iar sculptura a fost invelita intr-un sac negru.

Luna trecuta, primarul  le-a sugerat locuitorilor din Odesa sa creeze un complex care sa se numeasca „Trecutul imperial si sovietic”, in loc sa demoleze monumentele. Ulterior, Truhanov a declarat atunci ca este impotriva demolarii „barbare” a monumentului dedicat imparatesei.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: