Autorul atacului armat din Nashville si-a planuit minutios masacrul

externe

Autorul atacului armat de la scoala din Nashville, identificat de politisti drept o femeie in varsta de 28 de ani, a fost eleva acestei scoli si si-a planificat atent masacrul, intocmind o harta detaliata si supraveghind cladirea, a spus politia, potrivit AP.

Masacrul de la The Covenant School din Nashville a fost cel mai recent dintr-o serie de impuscaturi in masa intr-o tara care a devenit din ce in ce mai tulburata de varsarea de sange in scoli.

Printre victime se numara trei copii de 9 ani, administratorul superior al scolii, un profesor suplinitor si un tutore.

Politia a oferit informatii neclare cu privire la sexul tragatorului, despre care politia spune ca a fost impuscat mortal de doi ofiteri care au raspuns la scoala. La inceput, politia l-a identificat pe tragator ca fiind o femeie de 28 de ani si, in cele din urma, a identificat persoana ca fiind Audrey Hale. Apoi, in cadrul unei conferinte de presa dupa-amiaza, seful politiei a spus ca Hale era transgender. Dupa conferinta de presa, purtatorul de cuvant al politiei, Don Aaron, a refuzat sa detalieze modul in care se identifica Hale.

Seful politiei metropolitane din Nashville, John Drake a spus ca agresorul si-a pregatit minutios atacul.

„Avem un manifest, avem cateva mesaje pe care le parcurgem care se refera la aceasta data, avem incidentul real”, a spus el. „Avem o harta desenata cu privire la modul in care urma sa se intample toate acestea.”

Potrivit lui Drake, anchetatorii cred ca Hale avea „un oarecare resentiment pentru ca a fost nevoit sa mearga la acea scoala”.

Tragatorul a intrat in scoala tragand in usile de sticla ale cladirii, spulberandu-le, a spus ulterior politia intr-un tweet. Era inarmat cu doua arme „de asalt”, precum si cu un pistol, au spus autoritatile. Se crede ca cel putin doua dintre ele au fost obtinute in mod legal in zona Nashville, potrivit sefului.

Politia a spus ca in casa agresorului a fost gasita o pusca taiata, o a doua pusca si alte dovezi nespecificate.

Victimele au fost identificate ca fiind Evelyn Dieckhaus, Hallie Scruggs si William Kinney, toti in varsta de 9 ani, si adultii Cynthia Peak, 61 de ani; Katherine Koonce, 60 de ani; si Mike Hill, 61 de ani.

Potrivit site-ului scolii, Katherine Koonce era directoarea acesteia. Profilul ei LinkedIn spune ca a condus scoala din iulie 2016. Peak a fost profesor suplinitor, iar Hill era custode, potrivit anchetatorilor.

In ultimii ani in scolile din SUA au avut loc multe atacuri armate soldate cu multe victime.

Intr-o declaratie la Casa Alba, presedintele Joe Biden a numit atacul drept „cel mai rau cosmar al unei familii” si a implorat din nou Congresul sa adopte o lege care sa interzica anumite arme semi-automate.

Ulterior, Biden a ordonat ca steagul SUA sa fie coborat in berna pe toate cladirile federale pana pe 31 martie.

Luni seara, politia a publicat imagini ale camerelor de supraveghere care arata masina agresorului ajungand la scoala din mai multe unghiuri si copiii pot fi vazuti dandu-se in leagane. In continuare, o vedere interioara arata usile de sticla ale scolii in care trage si apoi se strecoara inauntru.

Apoi tragatorul merge pe un coridor, tinand in mana o arma cu o teava lunga si intrand intr-o camera etichetata „biroul bisericii”, apoi iesind de acolo. In partea finala a filmarii, tragatorul poate fi vazut mergand pe un alt coridor lung. Nu este vazut interactionand cu nimeni altcineva in videoclip.

Aaron a spus ca nu erau ofiteri de politie prezenti sau desemnati la scoala in momentul impuscaturii, deoarece este o scoala condusa de biserica.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: