Auzit-ati de-un Vilcean care musca din dusman?

opinii

Dan Vilceanu, Florin Roman, bataie, parlament, batista, nas, muscat, MMA

Pentru ca se plictisesc teribil prin Parlament, tot scotand bilute din nas sau accesand de pe telefonul platit de la buget filme educative pentru adulti, deputatii si senatorii incearca sa-si umple timpul intr-un mod cat mai constructiv, nu de alta, dar sa-si merite purcoiul de bani pe care-l primesc de la casierie la final de luna.

Astazi, de pilda, fiindca nu era o zi fasta pentru jucat septic, lapte-gros sau fazan, doi dintre alesi, pre numele lor Florin Roman si Dan Vilceanu, s-au luat, pur si simplu, la bataie, sa-si mai dezmorteasca mainile, ca le-ntepenisera de atata votat. De la ce s-au luat, nu se stie, dar banuiesc ca n-au avut vreo disputa liberala legata de politica laisse-faire in secolul XIX si nici de vreo initiativa privind taierea pensiilor speciale.

Cert este insa ca din aceasta disputa domnul Roman s-a ales cu nasul in batista, iar domnul Vilceanu cu un vot de blam din partea colegilor parlamentari. In apararea sa, agresorul zice ca nu i-a facut nimic fostului coleg din PNL, ci doar l-a luat de dupa umar si l-a condus, politicos, in afara salii.

De partea cealalta, Roman afirma ca Vilceanu i-a aplicat un genunchi in nas de-a vazut instantaneu aurora boreala in plina zi. M-am uitat atent la domnul Vilceanu si, sincer, nu mi s-a parut a fi vreun luptator MMA, capabil sa ridice genunchiul pana la figura adversarului, in asa fel incat sa-i dea cu rusine si lui Cichi Cean. Singura posibilitate e ca Roman sa fi stat cumva aplecat, taras pe coate si genunchi sau in patru labe, si celalalt sa-l fi troznit, scurt si direct, din picioare.

Pe urma au aparut insa imaginile video ale bataii si din ele se vede ca Vilceanu il imbratiseaza, intr-adevar, pe dupa umar, pe Roman, pare sa-l muste de nas si in final ii da drumul. Nu m-ar mira sa vina acum Rares Bogdan si sa ne explice, pedant, ca alesii nu s-au batut, ci doar s-au sarutat cu foc, asa cum le sta bine unor liberali cumsecade, care pretuiesc cum se cuvine stabilitatea tarisoarei. A fost un sarut cam pasional, nu din ala frantuzesc, ce-i drept, ci mai curand muscalesc, ca numai rusii se mai muscau de nas prin Duma de Stat, pe vremea lui Jirinovski.

De fapt, cred ca tranta dreapta avand ca obiectiv muscarea adversarului de nas ar fi cea mai eficienta solutie pentru rezolvarea disputelor din parlament. De ce sa se mai certe alesii pe legi si amendamente, cand pot, pur si simplu, sa se bata barbateste si sa transeze astfel problema. Astfel, legile s-ar vota mult mai rapid, nu s-ar mai freca menta toata ziua prin banci si nici nu s-ar mai amana la nesfarsit proiecte absolut necesare.

Nu mai zic ca, la cat sunt de mincinosi alesii nostri, ar avea nas suficient sa se muste de el tot mandatul si pariez ca le-ar si creste la loc, ca la soparle, fiindca macar atata adaptare la mediu sa aiba si ei. Dar tare ma tem ca, asa cum fotbalul e un sport in care se infrunta doua echipe si castiga intotdeauna nemtii, si politica din parlamentul Romaniei va fi un sport sangeros, in care se vor musca de nas deputatii si senatorii si va triumfa intotdeauna Sosoaca.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: