Avalansa de proteste de strada chiar in saptamana alegerilor. Explicatiile ministrului Muncii

politica

In fiecare zi a acestei saptamani, ultima inainte de alegerile locale din 5 iunie, sunt anuntate actiuni de protest si tind sa cred ca nu activitatea Guvernului a determinat toate aceste proteste, a declarat marti ministrul Muncii, Dragos Pislaru.

„Eu nu sunt in masura si nici nu am rolul sa comentez interese politice. Ce pot insa sa va spun este ca exista si din perspectiva mea o surprindere pentru ca, daca ne uitam la aceasta saptamana, constatam ca in fiecare zi sunt proteste. Cam in orice domeniu va puteti gandi. Zi de zi.

Tind sa cred ca nu activitatea Guvernului a determinat toate aceste proteste concentrate intr-o singura saptamana si daca vreti, daca imi permiteti corelatia statistica intre proteste si perioada aceasta legata imediat inainte de alegeri este de natura sa ne creeze anumite intrebari, dar mai departe nu veti auzi de la mine comentarii cu privire la interesele politice ale unora sau celorlalti.

Este un lucru absolut surprinzator ca toata lumea protesteaza fix in ultima saptamana inainte de alegeri si aici nu pot sa nu imi manifest si eu uimirea”, a spus Dragos Pislaru, intrebat daca protestele au legatura si cu partea politica.

Sindicatele afiliate Blocului National Sindical (BNS) au organizat luni si marti actiuni de protest in fata Palatului Cotroceni. Miercuri, este anuntat un mars al sindicalistilor din Educatie, la care sunt asteptati si reprezentanti ai elevilor si ai parintilor. Joi, 2 iunie, se va desfasura un protest al sindicatelor din industria constructoare de automobile si subansamble auto si din transporturi, afiliate la BNS, iar vineri vor protesta sindicatele din energie.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

 

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: