„Avem nevoie de stabilitate financiara in aceste momente”. Florin Citu, apel catre iresponsabilii din Parlament

politica

Premierul desemnat Florin Citu a solicitat, luni, responsabilitate din partea parlamentarilor pentru ca Ordonanta 1 si prorogarea termenului de dublare a alocatiilor pana la 1 august sa nu fie respinse.

„Cer responsabilitate parlamentarilor astazi in Camera Deputatilor sa nu se respinga Ordonanta 1 si sa nu se respinga Ordonanta care proroga dublarea alocatiilor pana la 1 august. In acest moment este nevoie de stabilitate financiara, respingerea acestor ordonante ar crea probleme din punct de vedere al bugetului. Ordonanta 1 este cea care sta la baza construirii bugetului in Romania. Astazi nu avem nevoie de un asemenea soc pentru buget si de aceea cer responsabilitate de la parlamentari la vot. (…) Am inteles ca vor sa le puna astazi pe ordinea de zi. Ce responsabilitate oricand. Nu trebuie sa fie respinse aceste doua ordonante”, a spus Citu inainte de sedinta Biroului Executiv al PNL.

Potrivit acestuia, suprataxarea companiilor din domeniul telecom ar fi un „soc negativ pentru economia romaneasca, devastator”.

„A introduce taxe intr-un moment in care economia globala are o incetinire este criminal, as spune, si ar fi aproape de subminarea economiei nationale”, a mai spus Citu.

El a fost intrebat daca Romania ia in calcul sa acorde ajutoare de stat firmelor in contextul aparitiei noului coronavirus.

„Romania deja a inceput si am avut deja o hotarare de guvern prin care am dat 225 de milioane de lei pentru a achizitiona kituri si echipamente pentru a ne pregati de situatie. In ceea ce priveste companiile din Romania, deocamdata nu exista niciun fel de indiciu, dar la Finante am anuntat deja ca avem un buffer record, deci nu ar trebui sa fie problema de finantare in acest an si ma uit daca acest soc se va transfera in economia din Romania, unde se va duce – pe partea de cerere, pe partea de oferta, si in functie de cum se va transfera acest soc, dar avem si resursele si instrumentele pentru a reactiona cat mai rapid”, a adaugat premierul desemnat, citat de Agerpres.

El a aratat ca nu are cunostinta ca un angajat al Guvernului sa fie suspect de coronavirus, precizare facuta in contextul in care autoritatile desfasoara verificari in randul personalului care desfasoara activitati in cladirea Guvernului cu privire la posibili contacti ai femeii de 42 de ani din Bucuresti, confirmata cu coronavirus (COVID-19) in cursul zilei de duminica.

Mai mult despre:

Comentarii: