„Avem nevoie si de cretinii de romani”. Charlie Hebdo, prima reactie dupa valul de furie creat de caricatura cu Simona Halep

news

Revista franceza de satira Charlie Hebdo a publicat in numarul de astazi o reactie fata de valul de furie creat in Romania de caricatura cu Simona Halep.

Raspunsul apare chiar in editorialul redactorului-sef al publicatiei franceze, Laurent „Riss” Sourisseau, fiind prezentat si tradus de scriitorul Dan Alexe.

„De ce europenii n-ar putea sa faca ceea ce africanii practica de multe secole? Sa rada unii de altii, de moravurile vecinilor, de obisnuintele lor, pentu a crea un sentiment de comunitate. Pentru a construi aceasta Europa a umorului, o sa avem nevoie de toata lumea: de cretinii de romani, de labagiii de englezi, de gunoaiele de italieni, de cururile de spanioli, de natangii de nemti, de cacatii de greci, de mironositele de polonezi, de portughezii flocosi, paduchiosii de maltezi, slovenii fara coaie, scarbele de austrieci, taranoii de olandezi, slinosii belgieni, bulgarii alcoolici, ipocritii de ciprioti, caposii de croati, aratarile de danezi, estonii cu leneveala lor, ungurii fara puta, finlandezii caine-de-sanie, irlandezii cirozati, nimicurile de letoni, lituanienii pititi, cehii fara rost, prefacutii de slovaci si escrocii de suedezi. Fara sa-i uitam pe gaozarii imputiti de francezi”, a scris Riss.

Publicatia franceza de satira Charlie Hebdo a ironizat victoria Simonei Halep la turneul de la Roland Garros publicand, in urma cu o saptamana, sub titlul „O romanca castiga Roland Garros-ul” o caricatura reprezentand o persoana care ridica trofeul deasupra capului si spune „Fier vechi, fier vechi”.

Numerosi romani au criticat dur caricatura, considerand-o jignitoare nu numai la adresa Simonei Halep, ci si la adresa poporului roman. Federatia Asociatiilor de Romani din Europa (FADERE) a anuntat ca va depune plangere impotriva Charlie Hebdo pentru caricatura referitoare la Simona Halep.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: