„Avem o leafa mizera! Nimeni nu poate trai cu 1000 de euro!” – declaratie incredibila a unui parlamentar ALDE

politica

Deputatut ALDE Remus Borza s-a plans, marti, in plenul Camerei Deputatilor, de venitul pe care il castiga la Parlament. ”Avem o leafa mizera, nu ne asigura traiul de zi cu zi; Nimeni nu poate trai cu 1000 de euro!”, a spus acesta, precizand ca a renuntat in decembrie, cand a preluat mandatul, la un salariu de 200 de ori mai mare.

”Suntem tentati sa avem abordari putin populiste si sa dam dovada de foarte multa ipocrizie in interventiile publice. Au trecut 27 de ani de cand am schimbat o oranduire si un tip de economie. Avem abordari liberale, suntem intr-o economie de piata, dar am pastrat reminiscente bolsevice in comportamnetul, atitudinea si discursul nostru public”, a spus Remus Borza in plenul Camerei Deputatilor, potrivit Libertatea.ro.

”Care este interesul statului de a avea niste parlamentari, de a avea niste demnitari si chiar functionari public care sa traiasca dintr-o leafa mizera care nu ii asigura traiul nici de pe o zi pe alta? De ce sa fim noi mai catolici decat Papa? Uitati-va la francezi, un parlamentar poate sa exercite simultan calitatea de parlamentar, cea de membru al Guvernului si cea de primar. Noi nu, avem o problema care pleaca de la Constitutie. Ar trebui sa incurajam si sa dam posibilitatea parlamentarilor sa exercite si meseriile liberale”, a spus deputatul ALDE.

Remus Borza a povestit cum, la preluarea mandatului, a trebuit sa renunte la functia pe care o detinea intr-o firma de reorganizare judiciara de mare succes, si sa isi vanda partile sociale.

”In urma cu o luna de zile, am decis sa vand partile sociale si sa ma retrag din fimra de reorganizare judiciara, care a virat peste 3 milioane de euro statului, si are peste 2.600 de salariati. Din cauza acestei interpretari restrictive, dupa 20 de ani de activitate prodigioasa, a trebui sa renunt la o cpmpanie de care m-am atasat. De ce trebuie sa fiu silit sa castig de 200 de ori mai putin decat in decembrie? Daca faceam trafic de influenta, da, sa vina DNA sa ma ia. Dar dreptul la munca este constitutional”, a mai spus el.

Potrivit lui Borza, se doreste tinerea intr-o ”forma de iobagie a parlamentarului, si astfel il vulnerabilizam la coruptie”. ”Nimeni nu poate sa traiasca din mai putin de 1000 de euro, cat avem noi acum”, a mai declarat Borza, cerand o relaxare a acestor incompatibilitati a alesilor, astfel incat sa poata detine si functii in firme.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Comentarii: