„Avem o situatie de criza politica”. Iohannis, indemnat de un lider politic sa decida in privinta remanierii Guvernului dupa referendum

politica

Presedintele Klaus Iohannis trebuie sa actioneze cu multa responsabilitate si cu mult curaj in ceea ce priveste remanierea Guvernului, a declarat la RFI liderul PMP, Eugen Tomac. Acesta sustine ca nu este vorba doar despre o simpla remaniere, ci despre ”o criza politica generata de PSD”.

Liderul Partidului Miscarea Populara spune despre remanierea Guvernului ca ”din punct de vedere tehnic, intr-o situatie similara, presedintele nu poate decat sa ia act de decizia Guvernului, insa aici nu avem doar o situatie fireasca in care se fac remanieri guvernamentale, avem o criza politica, pe care a generat-o PSD-ul, intr-un moment extrem de sensibil, cu consecinte extrem de periculoase pentru statul roman”.

Eugen Tomac crede ca ”presedintele este pus intr-o situatie extrem de dificila”.

”Sper sa nu ia nicio decizie pana dupa referendum, pentru ca justitia este un subiect extrem de sensibil si nu numai pentru cetatenii romani, este un subiect sensibil si in relatia cu institutiile europene, iar noi nu suntem un stat izolat, care poate face orice ii trece prin cap, implicit in ceea ce priveste reforma din justitie (…). Deci avem o situatie de criza politica si presedintele trebuie sa actioneze cu multa responsabilitate si cu mult curaj si cel putin in ceea ce priveste remanierea ministrului Justitiei trebuie sa amane lucrurile pana dupa referendum, asta este opinia mea”, a mai spus Tomac.

Mai mult despre: ,


Comentarii: