„Avem oricand o propunere de premier” – PNL vrea guvernarea. Mingea e la presedintele Iohannis

politica

Prim-vicepresedintele Partidului National Liberal (PNL), Raluca Turcan, lider al organizatiei judetene PNL Sibiu, spune ca liberalii pot guverna responsabil si ca au oricand o propunere de premier, pe care insa ar trebui sa o discute la consultari cu presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, daca PSD si-a pierdut majoritatea parlamentara.

„PNL Sibiu intareste faptul ca scopul oricarui partid politic este sa ajunga la guvernare pentru a exercita puterea in interes public. PNL urmareste insa sa ajunga la guvernare, nu intr-un malaxor de negocieri si compromisuri daunatoare asteptarilor celor multi. PNL poate guverna responsabil, are oricand o propunere de premier pe care insa ar trebui sa o discutam la consultari cu Presedintele daca PSD a pierdut cu adevarat majoritatea”, a declarat Raluca Turcan, vineri, pentru AGERPRES.

Declaratia a fost facuta in urma sedintei de la PNL Sibiu, unde Raluca Turcan este presedintele filialei judetene.

Potrivit prim-vicepresedintelui PNL, liberalii sunt pregatiti sa inceapa discutii pentru formarea unui nou guvern cu toti cei care nu sustin PSD-ul.

„Stabilitatea Romaniei este prioritara, asigurarea guvernarii nu este o chestiune de orgoliu politic. Daca vom avea semnale ca actuala majoritate nu mai functioneaza, PNL este pregatit sa inceapa discutii cu toti cei care resping politica PSD si influenta toxica a lui Liviu Dragnea asupra actului guvernarii. Cu toate acestea, PNL nu este dispus sa negocieze lucruri de ne-negociat, asa cum a procedat PSD. PNL nu va guverna cu PSD”, a mai precizat Raluca Turcan, pentru AGERPRES.

Raluca Turcan atrage atentia ca PSD-ALDE „nu si-au exclus tradatorii” si ca „cifrele sunt in continuare in favoarea lor”.

„In acest moment al crizei politice generata de PSD, decizia institutionala este la presedintele Iohannis care desemneaza o persoana pentru functia de prim-ministru. Vom participa la consultarile de la Cotroceni si vom vedea daca aritmetica parlamentara este in favoarea PSD-ALDE. Inca nu si-au exclus tradatorii. Cifrele sunt in continuare in favoarea lor”, a spus Raluca Turcan.

Presedintele Klaus Iohannis a trimis joi o scrisoare presedintilor partidelor si formatiunilor reprezentate in Parlament, prin care ii invita la consultari, luni, la Palatul Cotroceni, in vederea desemnarii unui candidat pentru functia de prim-ministru.

Potrivit Administratiei Prezidentiale, luni, la ora 15,00, vor veni la consultari reprezentantii PSD si ALDE, la ora 16,00 au fost invitati cei ai PNL, iar la ora 17,00 — USR. La ora 17,30, delegatia PMP va veni la Cotroceni pentru consultari, la ora 18,00 sunt asteptati reprezentantii UDMR, iar la ora 18,30 — grupul parlamentar al minoritatilor nationale.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: