„Avem un prieten in spatele liniilor inamice”. Minciunile lui Grindeanu despre Ciolos, spulberate cu documente de la Ministerul de Finante

money

Ionel Danca, fost consilier al premierului Ciolos pentru proiecte economice de dezvoltare regionala, ii demonstreaza actualului premier ca ca dezinformeaza atunci cand sustine ca fostul guvern a atras zero fonduri europene.

Danca ii arata lui Grindeanu chiar pe site-ul Ministerului de Finante documente care atesta ca Romania a atras sapte miliarde de euro din fonduri europene in mandatul lui Dacian Ciolos.

„La cererea prietenilor, reiau munca de lamurire a domnului Grindeanu cu privire la ceea ce s-a intamplat in 2016 pentru ca, imi este tot mai clar, subordonatii lui il saboteaza si nu-i dau toate informatiile. Dar despre care intoxicare de azi ar trebui sa scriu acum?! Iar despre fonduri europene zero, despre achizitia corvetelor militare marine, despre lipsa stocurilor de medicamente, despre kilometrii de autostrada nefinalizati?? #csf #ncsf #rezist

Imi pare rau pentru unii dintre voi, revin la fondurile europene zero din 2016 care mi se pare de departe cea mai mare gogorita care ar fi putut fi inventata. In acest sens, sper sa nu-i fac niciun rau, trebuie sa va spun ca avem un ”prieten” in spatele liniilor inamice si nu oriunde, chiar la Finante. Da, acelasi ”prieten” care a spus ca nu exista nicio gaura bugetara de peste 10 miliarde de lei lasata de tehnocrati.

Domnul Grindeanu trebuie sa afle ca pe pagina web a ministerului de Finante exista urmatorul link: https://discutii.mfinante.ro/…/reformabugetue/BFN30112016.pdf

De aici, e simplu pentru oricine sa afle ce bani a primit Romania in 2016 de la Uniunea Europeana pe toate categoriile de programe si beneficiari: 7 MILIARDE EURO!!! De cate ori sa scriem aceasta cifra pentru a o retine si domnul Grindeanu?!

Atasez si tabelul cu datele respective de la ministerul de Finante, care sunt publice. Si ce scrie in acest tabel?!

– Fonduri primite in 2016 din exercitiul 2007 – 2013: 4,53 miliarde euro (aici sunt incluse fondurile de coeziune, fondurile pentru dezvoltare rurala si fondurile pentru garantare agricola).

– Sume primite din exercitiul 2014 – 2020: 2,49 miliarde euro (la fel, vorbim de toate categoriile de programe si de beneficiari).

IN TOTAL: 7 MILIARDE EURO. DATELE SUNT PE SITE-UL MINISTERULUI DE FINANTE!!

Haideti, domnul Grindeanu, nu e greu sa le cititi si sa le adunati!! Zero informatii aveti, zero afirmatii faceti!!

PS: Am inteles si de ce insista domnul Grindeanu cu afirmatia ‘zero fonduri europene in 2016’. Pentru ca, o spune chiar el, si-a stabilit o tinta multa mai ambitioasa in 2017. Da, are dreptate, orice e mai mult decat zero e destul de ambitios pentru guvernul sau!!”,  a scris Danca pe Facebook.

document

Premierul Sorin Grindeanu a declarat, marti, ca Guvernul Ciolos „e zero” in ceea ce priveste atragerea de fonduri europene pe exercitiul bugetar 2014 – 2020, adaugand ca, daca fostul prim-ministru nu stie acest lucru, ii va arata documentele oficiale.

„Am vazut o declaratie a fostului prim-ministru Ciolos legata de faptul ca anul trecut s-au atras sume de bani. Eu cred ca dansul stie foarte bine la ce ma refer. Noi vorbim de exercitiul bugetar 2014 — 2020. Suntem in 2017, dansul a fost prim-ministru in 2016. Pe exercitiul bugetar 2014 — 2020 e zero. Daca nu stie ca e zero, o sa-i aratam documentele oficiale”, a afirmat Grindeanu, la finalul unei vizite de lucru pe care a efectuat-o la Ministerul Transporturilor.

Fostul premier Dacian Ciolos i-a transmis, marti, prim-ministrului Sorin Grindeanu ca „greaua mostenire” in domeniul fondurilor europene nu exista, indemnandu-l sa guverneze „transparent” si sa nu arunce „fumigene usor de demontat”.

„Greaua mostenire in domeniul fondurilor europene nu exista, domnule Grindeanu, incercati sa guvernati transparent si sa construiti pe baza politicilor si proiectelor demarate anul trecut in loc sa aruncati fumigene usor de demontat precum zero fonduri europene”, a scris Ciolos, pe Facebook.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

 

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: