AVERTISMENT al ambasadei Germaniei la adresa Bucurestiului. „Observam cu deosebita INGRIJORARE evenimentele”

news

Ambasada Germaniei sustine, vineri, intr-un comunicat de presa, ca imunitatea parlamentara nu trebuie folosita abuziv in scopul protejarii unor persoane individuale si observa „cu deosebita atentie si ingrijorare” evenimentele din aceasta perioada care „au efecte directe asupra evaluarii procesului MCV”.

Potrivit sursei citate, care prezinta pozitia reprezentantei diplomatice a Berlinului la Bucuresti in legatura cu discutiile asupra imunitatii parlamentarilor, institutiile care sustin statul de drept in Romania trebuie sa-si poata desfasura activitatea „fara limitari”.

„Din perspectiva noastra, este decisiv ca activitatea institutiilor care sprijina, protejeaza si dezvolta in continuare statul de drept in Romania sa se poata desfasura fara limitari.

Respectul fata de independenta justitiei si fata de principiul separarii puterilor in stat impun abordarea imunitatii parlamentare de asa maniera, incat aceasta sa nu fie uzitata in mod abuziv, in scopul protejarii unor persoane individuale. In acest context, observam cu deosebita atentie si ingrijorare evenimentele actuale care au efecte directe asupra evaluarii procesului MCV”, a se arata in comunicatul Ambasadei, citat de Agerpres.

Recent, prin votul parlamentarilor din arcul Puterii, actul de justitie a fost blocat in cazul senatorului PSD Dan Sova.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: