Avertisment de la Bruxelles: Dancila sa NU isi depuna candidatura pentru postul de comisar european din partea Romaniei

politica

Europarlamentarul Siegfried Muresan, purtator de cuvant al PPE, avertizeaza ca o eventuala candidatura a Vioricai Dancila pentru postul de comisar european din partea Romaniei se va solda cu un esec „penibil”.

„Imi aduce aminte de realitatea anului 2014 cand premierul in functie esuat al Sloveniei s-a autopropus pentru pozitia de comisar european si a fost respins de Parlamentul European, ca urmare a unei prestatii lamentabile in cadrul audierii. Sper ca noi sa nu trecem in anul 2019 printr-un astfel de moment penibil”, afirma Muresan pentru ziare.com.

El a cerut ca Guvernul Romaniei sa se gandeasca bine inainte de a face propunerea pentru functia de comisar european.

„Cea mai mare greseala pe care PSD o poate face este sa incerce sa gandeasca aceasta nominalizare in logica interna, de partid. Daca PSD va gandi aceasta nominalizare a viitorului comisar european si demersul de a obtine pozitia de vicepresedinte al CE intr-o logica pura de partid si va alege sa trimita pe cineva din jurul mesei de la conducerea PSD, va face un mare deserviciu Romaniei.

Riscam ca acea persoana, daca nu este bine pregatita, sa fie respinsa de presedintele CE, cum s-a intamplat cu dl Varujan Vosganian in 2007, riscam sa fie respinsa la audierile din PE, cum s-a intamplat cu premierul sloven in 2014 si riscam sa facem din aceasta nominalizare un mare esec pentru Romania. Sper ca nu va fi cazul si sper ca Guvernul va intelege ce are de facut”, a mai spus Muresan.

Mai mult despre: ,


Comentarii: