Avertisment de la cel mai INALT NIVEL: „Marea Britanie va deveni o Coree de Nord a Europei”

externe

Marea Britanie va deveni o Coree de Nord a Europei daca tara paraseste Uniunea Europeana fara prieteni si fara influenta, a avertizat fostul premier britanic Gordon Brown, informeaza marti Reuters.

Gordon Brown a estimat ca Marea Britanie este pe cale sa depaseasca Germania in calitate de cea mai puternica economie a Europei in urmatorii zece ani, insa acest lucru va fi pus in pericol de o iesire din Uniunea Europeana.

‘Trebuie sa spunem adevarul despre trei milioane de locuri de munca, 25.000 de companii, 200 de miliarde de lire sterline exporturi anuale si 450 de miliarde de lire sterline in investitii interne legate de Europa’, a scris Brown intr-un articol publicat marti de ziarul The Guardian, citat de Agerpres.

‘Si trebuie sa vorbim despre modul in care optiunea Hong Kong — ‘parasirea Europei pentru a se alatura Lumii’ — este de fapt optiunea Coreea de Nord, afara in frig cu doar cativa prieteni, fara influenta, cu putine noi schimburi comerciale si chiar mai putine investitii’, a mai spus Gordon Brown.

Premierul David Cameron a promis sa organizeze un referendum privind ramanerea Marii Britanii in UE pana la sfarsitul anului 2017 in cazul in care Partidul Conservator va castiga alegerile legislative din 7 mai.

Partidul Laburist al lui Gordon Brown, la egalitate cu conservatorii in majoritatea sondajelor de opinie, a facut cunoscut ca nu va organiza un astfel de referendum daca nu exista un transfer substantial de competente nationale catre nivelul comunitar.

Un sondaj de opinie publicat luna trecuta arata ca sprijinul populatiei pentru ramanerea Marii Britanii in UE a atins cel mai inalt nivel din ultimii patru ani, 45% dintre britanici declarandu-se in favoarea ramanerii, fata de 35% impotriva ramanerii tarii in blocul comunitar.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: