Avertisment de la Moscova in legatura cu Zaporojie: „Norul radioactiv ar acoperi Germania, Polonia si Slovacia”

externe

Ministerul Apararii al Federatiei Ruse a declarat joi ca ar putea inchide centrala nucleara Zaporojie din sudul Ucrainei, daca fortele ucrainene vor continua sa bombardeze obiectivul, in timp ce Kievul neaga ca ar fi intreprins astfel de atacuri, informeaza Reuters, citata de Agerpres.

In cadrul unei conferinte de presa, seful Fortelor de aparare radioactiva, chimica si biologica din armata rusa, general-locotenentul Igor Kirillov, a afirmat ca sistemele de suport ale centralei nucleare Zaporojie au fost avariate din cauza bombardamentelor.

Potrivit lui Kirillov, in cazul in care un accident ar avea loc la centrala, norul radioactiv va acoperi Germania, Polonia si Slovacia.

Fortele ruse au ocupat zona din jurul centralei Zaporojie in martie, la scurt timp dupa ce Rusia a trimis zeci de mii soldati in Ucraina. Centrala, inca operata de personal ucrainean, ramane aproape de linia frontului si a fost lovita de obuze de mai multe ori in ultimele saptamani, starnind temeri asupra unui dezastru nuclear.

Ucraina si Rusia s-au invinuit reciproc pentru bombardamentele din si in jurul complexului de reactoare nucleare din sudul Ucrainei.

Mai mult despre:

Comentarii: