Avertisment de urgenta din partea CSM: ordonanta neagra ar putea, totusi, sa intre in vigoare

news

Magistratii CSM avertizeaza ca ordonanta 13, de modificare a legislatiei penale, ar putea sa intre in vigoare si sa produca efecte daca ordonanta 14, de abrogarea a ordonantei 13, va fi respinsa de Parlament.

„Daca ordonanta 14 va fi respinsa de parlamentari, ordonanta 13 ar putea intra in vigoare”, spune CSM.

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a discutat, marti, in plen, solicitarea Ministerului Justitiei de avizare a Ordonantei de Urgenta prin care a fost abrogata ordonanta vizand modificarea Codurilor penale, transmite News.ro.

Solicitarea de avizare a proiectului a fost inregistrata la Ministerul Justitiei duminica 5 februarie, in ziua in care OUG 13 a fost abrogata de Guvern. In solicitarea trimisa CSM, semnata de Florin Iordache, numarul legii privind Codul penal este scris gresit, repectiv „Legea 268/2009”.

Ministerul Justitiei a transmis ca „nu este preocupat sa elaboreze un proiect de lege privind modificarea si completarea Legii nr. 286/2009 privind Codul penal si a Legii nr. 135/2010 privind Codul de procedura penala”, sustinand ca in prezent centralizeaza deciziile pronuntate de Curtea Constitutionala cu privire la aceste acte normative.

De altfel, ministrul Justitiei, Florin Iordache, a afirmat luni, in timp ce jurnalistii alergau dupa el pe holurile Parlamentului, ca proiectul de lege privind modificarea Codurilor penale nu va mai fi depus niciunde, in conditiile in care doreste o dezbatere mai ampla.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Comentarii: