Avertisment din SUA pentru Merkel: „Vom avea violente in Germania. Este NEBUNESC ce face”

externe

Donald Trump, favoritul alegerilor primare din Partidul Republican pentru prezidentialele din 2016, a declarat duminica la postul CBS ca ceea ce face cancelarul german Angela Merkel pentru refugiati este ‘nebunesc’, in opinia sa existand posibilitatea ca un val de imigranti de genul celui sosit recent in Europa sa devina un ‘Cal Troian’ al islamistilor radicali, relateaza AFP.

‘Nu-mi plac migratiile. Nu-mi plac oamenii care vin (…) Vom avea violente in Germania. Ceea ce ea (Angela Merkel) a facut in Germania este nebunesc’, a apreciat Trump, facand referire la politica frontierelor deschise pentru imigrantii extracomunitari promovata de guvernul de la Berlin.

Miliardarul american, ce s-a mai remarcat anterior si prin declaratii impotriva imigrantilor mexicani din SUA, s-a declarat totusi favorabil proiectului actualei Administratii democrate de la Casa Alba de a primi 10.000 de refugiati, insa nu mai multi. ‘200.000 de persoane? Acesta ar fi cel mai mare Cal Troian’, daca in randul acestora se vor infiltra membri ai gruparii jihadiste Statul Islamic (SI), a subliniat in continuare politicianul republican, citat de Agerpres.

In opinia sa, actualul aflux al refugiatilor catre Europa ar putea fi diminuat semnificativ daca in nordul Siriei va fi creata o zona de excludere aeriana, unde statele din Golf sa-si asume responsabilitatea gestionarii unei zone sigure pentru populatia stramutata de conflictul armat.

Pe de alta parte, Donald Trump a afirmat ca, daca ar ajunge la Casa Alba, probabil s-ar intelege foarte bine cu presedintele rus Vladimir Putin, el justificand aceasta impresie prin faptul ca nici liderului de la Kremlin ‘nu-i place deloc de Obama’. ‘Atat timp cat (Putin) ataca SI, sunt pentru bombardamentele ruse in Siria’, a adaugat favoritul republicanilor pentru candidatura la presedintia SUA.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: