Avertisment ferm al sefului Comisiei Europene: „In Europa mananci ceea ce este pe masa sau nu stai la masa”

externe

Presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, sustine ca nicio alta tara UE nu va urma exemplul Marii Britanii, pentru ca toate statele UE vor vedea ca iesirea din blocul comunitar nu este o optiune buna.

Intrebat de ziarul Bild despre scenariul ca si alte state membre UE sa urmeze exemplul Marii Britanii si sa paraseasca blocul comunitar, Juncker a declarat: „exemplul Marii Britanii va face pe toata lumea sa realizeze ca nu merita sa paraseasca UE”.

Potrivit Business Insider, Junker a mai spus ca „dimpotriva, statele membre ramase in UE se vor reindragosti unele de altele si isi vor reinnoi juramintele cu Uniunea Europeana”.

Cei 27 de lideri UE intentioneaza sa semneze saptamana viitoare, in timpul unei intalniri la Roma care marcheaza 60 de ani de UE, o declaratie potrivit careia „Europa este viitorul nostru comun”.

Juncker a declarat ca Marea Britanie ar trebui sa se obisnuiasca sa fie tratata ca un non-membru.

„A fi membru doar pe jumatate nu este posibil. In Europa mananci ceea ce este pe masa sau nu stai la masa”, a adaugat seful Comisiei Europene.

Presedintele Comisiei Europene pare a fi favorabil ideii unui model al Uniunii Europene cu grade diferite de integrare a statelor, asa-numita „Europa cu doua viteze”. Juncker insista pentru aprofundarea politicii comunitare de aparare, dar manifesta „flexibilitate” in privinta participarii la alte sisteme comunitare, spre exemplu la zona euro.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , ,

Comentarii: