Avertisment teribil al Frantei: „Cu CERTITUDINE vor mai fi ATENTATE de amploare. Suntem intr-o epoca a hiperterorismului”

news

„Este o certitudine” ca vor mai fi alte „atentate de amploare” in Europa, a declarat sambata premierul francez Manuel Valls, in cadrul Conferintei de Securitate de la Munchen, estimand ca lumea a intrat intr-o epoca a „hiperterorismului”, informeaza AFP, citata de Agerpres.

„Datoram acest adevar popoarelor noastre: vor mai fi atacuri, atacuri de amploare, aceasta este o certitudine. Acest hiperterorism va dura, chiar daca trebuie sa-l combatem cu cea mai mare hotarare”, a spus Valls.

Saptamana trecuta, la Paris, premierul francez a afirmat ca nivelul amenintarii cu atentate este in prezent, „fara indoiala”, superior celui de dinaintea atentatelor jihadiste din 13 noiembrie.

„Noi am intrat, o simtim foarte bine cu totii, intr-o noua epoca, ce se caracterizeaza prin prezenta durabila a hiperterorismului. Un hiperterorism care se afla la confluenta dintre un pseudo-mesianism religios si folosirea terorii in masa”, a afirmat Valls in cadrul Conferintei, supranumita „Davosul securitatii”.

„Trebuie sa fim pe deplin constienti si sa actionam cu o foarte mare forta si foarte mare luciditate. Repet in fata voastra, cum am spus-o in fata concetatenilor mei: am intrat intr-o alta epoca”, a adaugat premierul francez, in timpul unei mese rotunde la care participa si omologul sau rus Dmitri Medvedev.

Valls a indemnat Rusia sa inceteze atacurile sale aeriene in Siria, atacuri ce afecteaza populatia civila. „Franta respecta Rusia si interesele ei, insa stim ca pentru a redescoperi calea pacii si a discutiei, bombardamentele asupra populatiei civile trebuie sa inceteze”, a subliniat Manuel Valls, adresandu-se lui Medvedev.

In ceea ce priveste acordul inregistrat la Munchen intre SUA, Rusia si principalii lor aliati in vederea incetarii ostilitatilor in Siria, Valls a salutat „o etapa”, dar a subliniat ca „acum este necesar sa se gaseasca de urgenta o concretizare in fapte”.

Premierul si-a reiterat si mesajul sau privind riscul prabusirii proiectului european, pe fondul crizei migratiei si al unei eventuale iesiri a Marii Britanii din UE.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: