Avertismentul lui Grindeanu se confirma. Ar putea urma alegeri anticipate in scurt timp, Dragnea are o singura cale de urmat

politica

Sociologul Marius Pieleanu, cunoscut pentru relatiile foarte apropiate cu conducerea PSD, anunta ca singura solutie a PSD de a scapa de Sorin Grindeanu este motiunea de cenzura. Insa aceasta procedura comporta riscuri considerabile pentru PSD.

„Cu certitudine, PSD va depune o motiune de cenzura. PSD va incerca sa atraga voturile parlamentarilor UDMR cu promisiunea ca membrii acestei formatiuni vor fi cooptati la guvernare. Daca motiunea va avea succes,  viitorul guvern va avea o alta coloratura politica”, a declarat Pieleanu la Antena 3.

Insa aceasta procedura implica si riscuri considerabile pentru PSD. Daca Grindeanu reuseste sa formeze o masa de sustinere in Parlament si motiunea de cenzura pica, atunci se va ajunge la alegeri anticipate.

„Daca motiunea de cenzura va pica, se va ajunge cu siguranta la alegeri anticipate”, a spus Pieleanu.

Liderii PSD au anuntat ca se vor intruni intr-o noua sedinta a Comitetului Executiv, joi, de la ora 14.00, in care vor lua in calcul introducerea unei motiuni de cenzura.

In urma cu cateva zile, inainte de sedinta Comitetului Executiv, Grindeanu a avertizat ca s-ar putea ajunge la alegeri anticipate daca se incearca schimbarea sa.

„Votul din decembrie 2016 ne-a aratat ca si romanii vor acelasi lucru: un guvern cu larga sustinere parlamentara si stabil. Aceasta incredere pe care ne-au acordat-o romanii nu poate fi inselata cu noi schimbari, noi crize politice, eventual alte alegeri – intr-un cuvant INSTABILITATE”, scria Grindeanu pe Facebook pe 11 iunie.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: