Avertismentul lui Merkel. Se teme de CONFRUNTARI MILITARE din cauza refugiatilor

externe

Angela Merkel sustine ca, in cazul in care Germania ar inchide granita cu Austria, tensiunile existente deja in Balcani ar escalada putand duce chiar la confruntari militare.

Cancelarul german a tras un semnal in ceea ce priveste inchiderea granitelor in Europa. „Nu vreau sa apara pe ruta balcanica confruntari militare. Nici nu vreau sa exagerez, dar trebuie sa fim constienti ca incidente mici se pot transforma cu rapiditate in ceva ce nu ne dorim”, a spus Angela Merkel, citata de Spiegel.

Merkel a mai subliniat ca gardurile construite de Ungaria au complicat situatia si ca este raspunderea Germaniei, ca mare stat al Uniunii Europene, sa aiba grija de oamenii aceia.

Potrivit euractiv.ro, care citeaza publicatia germana, Merkel a mai anuntat si faptul ca Republica Federala va ajuta toti oamenii care cauta protectie din cauza razboiului sau a persecutiei. Afirmatia sa seamana izbitor cu declaratia privind anularea prevederilor Conventiei de la Dublin, cea in legatura cu care e acuzata ca ar fi contribuit la valul masiv de refugiati care a venit spre Europa anul acesta.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , ,

Comentarii: