externe

Avioanele israeliene au distrus Turnul Palestinei din Gaza in care se aflau posturi de radio Hamas

Avioanele de razboi israeliene au lovit mai multe cladiri din centrul orasului Gaza, inclusiv o cladire de 11 etaje numita Palestine Tower (Turnul Palestinei), pe acoperisul caruia se aflau posturi de radio ale Hamas, si in care se afla si un cinematograf, in timp ce luptele la scara larga dintre luptatorii palestinieni si armata israeliana au luat vietile a sute de oameni, potrivit Al Jazeera.

Atacul de sambata asupra Turnului Palestinei a avut loc la cateva ore dupa ce Hamas a lansat un atac in mai multe directii, tragand mii de rachete si trimitand luptatori in interiorul Israelului.

Lovitura a fost surprinsa in direct de camera video, in timp ce reporterul Al Jazeera transmitea dintr-o alta cladire din apropiere.

Nu au existat informatii imediate despre victime.

Fortele aeriene israeliene au declarat ca avioanele de lupta au lovit doua cladiri inalte din Gaza, pretinzand ca acestea gazduiesc „infrastructura militara” a Hamas. Nu a fost imediat clar daca una dintre acele cladiri la care se referea fortele aeriene a fost Turnul Palestinei.

Israelul are o istorie in ceea ce priveste efectuarea de lovituri asupra cladirilor rezidentiale si turnurilor situate in Fasia Gaza, una dintre zonele cele mai dens populate din lume.

Aceste actiuni, denumite de armata israeliana „lovituri de precizie” care vizeaza grupuri armate, au loc frecvent in zone dens locuite si au dus la victime civile.

In 2021, in timpul unui conflict in Gaza, care a durat 11 zile, Israelul a vizat patru turnuri, distrugand trei dintre ele, inclusiv unul care adapostea birourile Al Jazeera si The Associated Press.

Organizatia Amnesty International si-a exprimat anterior ingrijorari cu privire la tacticile militare ale Israelului, afirmand ca atacurile recurente asupra cladirilor rezidentiale din Gaza au demonstrat o nerespectare a bunastarii civililor palestinieni si ar putea constitui crime de razboi sau crime impotriva umanitatii.

Urmareste-ne si pe:
Camelia Stanciu

Share
Published by
Camelia Stanciu

Recent Posts

Recensamantul din Kosovo, prelungit cu o saptamana

Guvernul kosovar a decis in ultimul moment sa prelungeasca durata recensamantului in curs, primul din…

7 ore ago

Vaticanul inaspreste procedurile cu privire la presupusele „evenimente supranaturale”

Vaticanul a inasprit vineri procedurile de evaluare a evenimentelor supranaturale raportate, cum ar fi Madonele…

7 ore ago

Barbatul care l-a atacat cu ciocanul pe sotul lui Nancy Pelosi, fostul presedinte al Camerei Reprezentantilor din SUA, a primit 30 de ani de inchisoare

Barbatul care a patruns in casa fostului presedinte al Camerei Reprezentantilor din SUA, Nancy Pelosi,…

7 ore ago

New York City a spus ca nimeni nu a fost ranit la arestarile Columbia; dosarele medicale ale studentilor spun altceva

Dupa arestarea studentilor protestatari pro-palestini care ocupau o cladire a Universitatii Columbia luna trecuta, primarul…

7 ore ago

Serbia: Un tren de calatori a intrat intr-un marfar oprit intr-un tunel. Noua oameni au fost raniti

Noua persoane au ajuns la spital, vineri, dupa ce un tren de calatori s-a ciocnit…

7 ore ago